Senatorul PSD Ioan Stan: USR și PNL au părăsit sala când trebuia să se dezbată inițiativa „Fără penali în funcții publice”. Primul vizat de lege e chiar liderul USR, iar la PNL sunt nume cât într-un calendar//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a explicat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că la dezbaterea în plenul Senatului a inițiativei „Fără penali în funcții publice” au plecat din sală chiar inițiatorii, senatorii USR și cei care susțineau legea în totalitate, respectiv senatorii PNL.

El a spus că pe ordinea de zi aprobată în Biroul Permanent unde sunt și liberali și USR a fost inclusă inițiativa „Fără penali în funcții publice”, lege inițiată de USR și susținută în totalitate de PNL.

„Când s-a ajuns la punctul respectiv au plecat din sală și nu a mai fost cvorum”, a spus senatorul Ioan Stan.

„Primul care intra la persoanele vizate era președintele USR, Dan Barna, știți foarte bine de ce. La PNL, începând cu Roșca și Anastase, toți erau, cât un întreg calendar.Cum să voteze lucrul acesta?”, a spus Stan.

El a arătat că s-a găsit această soluție de a părăsi sala pentru ca legea să nu fie votată.

„Vii tu USR să-l dai pe Barna afară, pe președintele tău care ți-a asigurat la europarlamentare un scor bun și unul mai slab, e drept, la locale?”, a întrebat Ioan Stan.

Senatorul social-democrat sucevean a apreciat că această inițiativă ar putea fi reluată într-o altă sesiune parlamentară cu un alt Parlament.


Intră acum și în grupul de