Cercetătorul sucevean dr. Radu Ciornei: Suntem foarte departe de sfârșitul pandemiei. Apariția vaccinului nu e un întrerupător care va termina această pandemie//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Cercetătorul sucevean dr. Radu Ciornei, candidat USR-PLUS Suceava la Camera Deputaților, a declarat, joi, la Flash interviu de la News Bucovina că apariția vaccinului în contextul epidemic actual nu este ca un fel de întrerupător care va termina pandemia și că va trebui să ne obișnuim că viața se va schimba total.

„Suntem foarte departe de sfârșitul pandemiei și cred că, din păcate, viața noastră se va schimba și se va schimba total față de viața pe care o știam până acum pentru că va trebui să învățăm să trăim cu virusul.

Apariția vaccinului în contextul pandemic nu este un buton ca un fel de întrerupător care va termina această pandemie”, a spus Radu Ciornei.

El a explicat că dacă imunitatea care se va dezvolta și în oamenii care au făcut boala și în oamenii care s-au vaccinat va fi una de durată, dar lucrul acesta nu se știe, va dura câțiva ani ca să ne putem întoarce la o viață normală.

USR Suceava vrea să dea cărțile pe față! Cu ce vine echipa USR-PLUS în fața sucevenilor?

USR Suceava vrea să dea cărțile pe față! Cu ce vine echipa USR-PLUS în fața sucevenilor?

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 19 noiembrie 2020

„Dar până atunci sunt foarte mari probleme. Și pe plan mondial și în România numărul celor care declară că doresc să se vaccineze este foarte mic pentru a putea avea acea imunitate de turmă”, a spus dr. Ciornei.

El a adăugat că din ceea ce a înțeles, aproximativ 50 la sută dintre oameni vor să-și facă vaccinul, ceea ce este puțin pentru că ar fi nevoie de cel puțin 70-80 la sută conform studiilor epidemiologice.

Dr. Radu Ciornei a spus că s-ar putea ca primele doze de vaccin să fie în Europa la sfârșitul anului, iar România are dreptul la 10 milioane de doze, dar trebuie păstrate la o anumită temperatură.

Potrivit cercetătorului sucevean acest lanț de transport și păstrarea vaccinului trebuie făcută la -70 de grade Celsius, în niște ultra-congelatoare cum sunt și la USV și a atras atenția că acel „merge și așa” că s-a dezghețat numai puțin, poate dezactiva vaccinul.


Intră acum și în grupul de