Senatorul PNL Daniel Cadariu: Guvernul PNL demonstrează odată în plus că are și grija românilor din zonele izolate și a emis o ordonanță prin care localitățile pot să înființeze serviciul public inteligent alternativ pentru procesarea apelor uzate


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a declarat, marți, că Guvernul PNL demonstrează odată în plus că are și grija românilor din zonele izolate și a creat un program special pentru ca locuitorii din zonele izolate să aibă canalizare așa cum Gheorghe Flutur a creat programe micilor fermieri din zona de munte pentru achiziția de utilaje.

„Salut demersul Guvernului PNL de a opera modificări legislative pentru ca și locuitorii din zonele izolate, precum cele montane, să poată beneficia de canalizare printr-un program special”, a spus Cadariu.

El a reamintit că în perioada în care  Gheorghe Flutur a fost ministru al Agriculturii, au fost  promovate programe speciale în sprijinul micilor fermieri din zona de munte prin care aceștia au putut beneficia de diverse instalații  și utilaje necesare în desfășurarea activităților.

Potrivit acestuia prin Ordonanța de urgență nr. 172/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative Guvernul PNL a modificat unele acte normative astfel încât să dea posibilitatea unităților administrativ-teritoriale, care nu pot înființa, organiza și gestiona serviciul public de canalizare pentru o parte din localitățile componente, să înființeze serviciul public inteligent alternativ pentru procesarea apelor uzate.

„Concret, localitățile vor avea acces la fonduri europene pentru achiziționarea de fose septice, ministații de epurare și mijloace de transport a apelor uzate necesare localităților izolate, care sunt într-un număr însemnat și în județul Suceava”, a spus senatorul.

El a subliniat că după ce în perioada în care a fost ministru președintele Flutur a avut grijă de zona de munte introducând programe speciale de susținere a micilor fermieri cu tancuri de răcirea laptelui, motocositoare și instalații de muls, iată că Guvernul PNL demonstrează odată în plus că are și grija românilor din localitățile izolate.

„Mai ales în zona de munte se pretează acest lucru acolo unde relieful nu permite conectarea integrală a tuturor caselor  dintr-o comună sau dintr-un areal datorită diferențelor de nivel.  Acum, prin actul normativ sus menționat, se permite autorităților locale să acceseze fonduri europene pentru achiziționarea instalațiilor și utilajelor necesare colectării și prelucrării apelor uzate, necesare localităților izolate, în special a celor din zonele montane”, a arătat senatorul liberal sucevean.

Daniel Cadariu a ținut să noteze că chiar și în perioada de pandemie Guvernul PNL demonstrează odată în plus că are grija tuturor românilor, nu numai a celor din zonele de câmpie acolo unde sunt concentrări de populație și de votanți pe areale mici.


Intră acum și în grupul de