Mirza ii vrea pe candidatii la presedintia PSD intr-o echipa puternica

Toţi candidaţii la preşedinţia PSD ar trebui să colaboreze pentru a forma o echipă puternică, este de părere preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza. „I-aş ruga să-şi dea mâna toţi şi să facă o echipă puternică pentru că fiecare are valoarea sa”, a spus Mîrza, care şi-a exprimat speranţa că formaţiunea social-democrată va găsi înţelepciunea şi oamenii valoroşi care să se regrupeze şi să salveze prestigiul PSD şi stânga românească.

În legătură cu anunţul privind candidatura lui Miron Mitrea la preşedinţia PSD, liderul social-democraţilor suceveni a evitat să se pronunţe, arătând că vrea să afle mai întâi cine mai doreşte să candideze.

Senatorul PSD Miron Mitrea şi-a anunţat, vineri, oficial candidatura la preşedinţia partidului. Mitrea a precizat că şi-ar dori să îi aibă în echipă pe Adrian Severin, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, chiar şi pe Sorin Oprescu, el menţionând despre primarul Capitalei că acesta a făcut o declaraţie publică în care vorbea despre revenirea în partid.

Mitrea a făcut anunţul candidaturii sale înaintea unei dezbateri organizate de ISD pe teme ideologice, la care participă Ion Iliescu, Adrian Năstase, Cristian Diaconescu şi alţi social-democraţi. Miron Mitrea a mai spus că se pare că era foarte aşteptată declaraţia sa oficială privind candidatura şi că a decis să şi-o anunţe oficial vineri.

El a spus, într-o postare de marţi pe blogul personal, că se teme că “Geoană & co vor încerca să organizeze un congres aranjat”, cu cât mai puţini delegaţi, aleşi pe criterii mai puţin democratice, susţinând că, dacă se va încerca acest lucru, PSD se va rupe.

Mitrea a declarat recent că “aproape sigur” va candida la funcţia de preşedinte al formaţiunii social-democrate, precizând că şi i-ar dori în echipă pe Adrian Severin, Mircea Paşcu, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, joi, că îl susţine pe Mircea Geoană pentru funcţia de preşedinte al PSD, el acuzând că în spatele lui Miron Mitrea se află Traian Băsescu şi opinând că Mitrea nu va avea curajul sa candideze la şefia partidului.

Preşedinţii de organizaţii PSD se vor reuni, sâmbătă, la Braşov, într-o întâlnire informală premergătoare Comitetului Executiv Naţional de luni, la invitaţia liderului PSD Braşov, Constantin Niţă, la reuniune participând şi preşedintele partidului, Mircea Geoană.