Catalin Nechifor pune degetul pe rana. Cine în PSD va sparge buba?


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PSD, deputatul de Fălticeni Cătălin Nechifor şi-a expus poziţia cu privire la necesitatea unor alegeri interne serioase în PSD Suceava. Deputatul sucevean consideră că pe lângă alegerea conducerii centrale a partidului sunt necesare alegeri şi în organizaţiile locale, urmând ca apoi să fie adoptat un memorandum intern de susţinere a obiectivului noii conduceri.

Cătălin Nechifor, care face parte din noul val de tineri politicieni din partid a declarat, duminică, că în ultimii 9 ani în PSD au existat două sisteme de management politic, care, din păcate, nu şi-au atins obiectivul major, întrucât nici în anul 2004 dar nici în 2009 candidatul PSD nu a reuşit să câştige preşedinţia României.

„Cele două sisteme, unul mai autoritar şi celălalt mai participativ, au avut părţile lor şi bune şi rele, însă momentul 2010 trebuie să reprezinte o nouă dimensiune şi poate că un mix între cele două sisteme ar fi soluţia, cu un preşedinte ideal precum Adrian Geoană, sau Mircea Năstase. Dar nici n-ar trebui să uităm faptul că de aproape 50 de ani românii aleg preşedinte cu “escu” la final”, a menţionat parlamentarul PSD.

Din punctul său de vedere la acest nou început de ciclu electoral PSD se află în situaţia în care trebuie să-şi definească obiectivele politice, aşa încât ele să fie înţelese de electorat şi apoi votaţi oamenii care doresc să le pună în aplicare.

„Românii nu votează statute de partid, votează oameni şi idei şi mai ales viziuni pe termen scurt şi mediu”, a explicat Cătălin Nechifor care consideră că efortul politic trebuie să fie canalizat pentru a explica românilor de ce e mai bine să voteze PSD la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale care vor urma. „Alegerea conducerii centrale a PSD la viitorul congres va rezolva o parte dintre aceste frământări curente, va trebui mers însă mai departe, la nivel local şi judeţean, pentru că trebuie recâştigate şi zonele în care prea ne-am obişnuit să pierdem şi să căutăm explicaţii în afară noastră”, a ţinut să remarce prim-vicepreşedintele PSD Suceava.

El a mai apreciat că abia după acest moment lucrurile se vor aşeza în partid şi crede că atunci va fi necesară adoptarea unui memorandum intern, prin care conducerea să fie creditată, iar obiectivul politic să fie acceptat şi susţinut de cât mai mulţi membri de partid.

„Mai sunt doi ani şi jumătate până la alegerile locale din 2012, însă până atunci avem alegerile interne din partid şi ar fi culmea să le pierdem şi pe astea”, a mai spus cu destul subînţeles Cătălin Nechifor.

De altfel de foarte multă vreme se vorbeşte al Suceava de alegeri al PSD iar prin sediul partidului de posibila schimbare a lui Gavril Mîrza din funcţia de lider pe care o ocupă din 2000. deocamdată însă lucrurile au rămas doar la stadiul de zvon nimeni neavând curajul să se bată cu adevărat pentru funcţia ocupată acum de senatorul Gavril Mîrza.

E foarte posibil însă ca rezultatele din ultimile 4 rânduri de alegeri să impună alegerea unui nou lider care să aducă şi o nouă echipă la vîrful PSD Suceava cu care social-democraţii suceveni să poată echilibra situaţia politică şi eventual să o schimbe la nivel de judeţ, unde PDL deţine supremaţia în momentul de faţă.


Intră acum și în grupul de