PSD Suceava reclama „dictatura portocalie” de la nivelul judetului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În judeţul Suceava s-a înfiinţat şi îşi desfăşoară activitatea „o dictatură portocalie” în frunte cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri, preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, care a arătat că PSD va sesiza organismele interne şi europene privind modul „anarhic şi discreţionar” în care CJ Suceava a repartizat sumele de echilibrare a bugetelor localităţilor.

Potrivit liderului social-democraţilor suceveni, localităţile conduse de primari PSD sau PNL au primit sume foarte mici de bani, existând diferenţe uriaşe între fondurile alocate localităţilor cu primari PD-L şi celelalte. Mîrza a exemplificat cu comunele Vatra Moldoviţei şi Moldoviţa care au primit 800.000 de lei, respectiv 650.000 de lei, în timp ce comune cu aceleaşi probleme, dar conduse de primari din opoziţie, Berchişeşti sau Bălcăuţi, au primit doar 50.000 de lei. „Banii aceştia nu vin din surse PD-L sau surse portocalii. Sunt banii ţării, întâmplător repartizaţi de o majoritate PD-L”, a spus senatorul PSD.

El a arătat că PSD va trimite CJ Suceava o scrisoare, de conciliere prealabilă, urmând ca dacă această conciliere nu va fi efectuată, hotărârea CJ Suceava să fie atacată în Contencios Administrativ. Totodată, PSD Suceava cere prefectului să nu avizeze de legalitate această hotărâre care a fost votată doar de consilierii judeţeni PD-L. Mai mult, PSD va sesiza situaţia tuturor structurilor asociative ale administraţiei din România, atât Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene cât şi asociaţiile municipiilor, oraşelor şi comunelor, dar şi Adunarea Regiunilor Europene.
Mai mult, o scrisoare cu situaţia din acest judeţ va fi înaintată Comisiei Europene, APCE, dar şi Preşedinţiei, Guvernului, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului de Finanţe şi Avocatului Poporului.

„Acest mod de a stimula proprii activişti e inacceptabil într-o ţară care se vrea democratică. E împotriva Constituţiei să pedepseşti pe cineva pentru cum se manifestă politic”, a spus Mîrza, care consideră că toţi cetăţenii judeţului trebuie să fie trataţi egal, indiferent cum au votat.


Intră acum și în grupul de