Stan: “Comunitatile ce au votat impotriva lui Traian Basescu se afla pe ultimele locuri la alocari de bani” (VIDEO)

Preşedintele Comisiei de Abuzuri din Camera Deputaţilor, deputatul Ioan Stan, a declarat că a primit din partea consilierilor judeţeni PSD din Suceava o petiţie privind modul în care au fost alocate fondurile pentru localităţile judeţului. El a arătat că membrii comisiei vor cerceta cele prezentate în petiţie şi că este posibil ca preşedintele CJ Suceava să fie chemat la audieri la această comisie.

Totodată, Stan a arătat că modul în care au fost repartizate sumele de bani dovedeşte că aceasta a fost o măsură de pedepsire a localităţilor unde nu a fost votat Traian Băsescu. „Comunităţile ce au votat împotriva lui Traian Băsescu se află pe ultimele locuri la alocări de bani”, a spus Stan. El a exemplificat cu comuna Boroaia, unde Primăria are în derulare trei proiecte care nu a primit bani suficienţi pentru cofinanţare, în timp ce comuna Bogdăneşti, care nu are nici un proiect a primit un buget de zece ori mai mare.

„Nu mai avem nici o speranţă că Gheorghe Flutur nu se va comporta în continuare ca pe propria moşie”, a mai spus deputatul PSD.

Consilierii judeţeni suceveni PNL şi PSD au refuzat, miercuri, să voteze repartizarea sumelor alocate localităţilor din judeţ, arătând că proiectul de hotărâre a fost prezentat cu doar două ore înainte de şedinţă, iar repartizarea nu ţine cont de necesităţile localităţilor.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat că direcţia juridică din Prefectură va analiza hotărârea şi că se va decide în consecinţă.