PSD-istii suceveni se pregatesc de miting (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava va recurge la forme extreme de protest faţă „gravul derapaj democratic” din judeţul Suceava privind modul în care PD-L a repartizat discreţionar fondurile publice destinate localităţilor, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, consilierul judeţean Ovidiu Milici. El a spus că organizaţia suceveană a partidului intenţionează să organizeze în faţa sediului Consiliului Judeţean Suceava un miting de protest la care ar urma să participe câte cel puţin zece membri PSD din fiecare organizaţie locală din judeţ. „Este o formă extremă de protest, dar nu ne putem lăsa dominaţi şi doborâţi de atacurile şi acţiunile PD-L la Suceava, practici care sunt fără precedent în istoria post decembristă a României”, a subliniat Milici.

Potrivit acestuia, PSD Suceava a transmis deja unor instituţii interne şi europene scrisori privind situaţia înregistrată în judeţul Suceava. În aceste sesizări consilierii judeţeni social-democraţi arată că profitând de faptul că PD-L deţine majoritatea simplă în deliberativul judeţean, preşedintele CJ şi al PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, „procedează cu aroganţă, arbitrar şi discriminatoriu în trecerea prin Consiliul Judeţean a tuturor pachetelor de hotărâri care pot fi aprobate cu majoritate simplă, inclusiv a bugetului şi a celor care privesc rectificarea acestuia”. „Alocarea sumelor pe localităţi s-a făcut arbitrar pe criterii politice şi profund subiective dezavantajând majoritatea localităţilor conduse de primari ai Partidului Social Democrat care se confruntă cu mari dificultăţi în asigurarea fondurilor pentru funcţionarea normală a primăriilor, cofinanţarea proiectelor promovate pentru obţinerea finanţărilor sau aflate derulare, dar şi pentru achitarea restanţelor înregistrate la plată către diferiţi furnizori şi prestatorii de servicii în anul 2009 şi in anii anteriori”, mai arată consilierii judeţeni PSD.

Ovidiu Milici a anunţat că vineri, în cadrul Conferinţei judeţene extraordinare a PSD Suceava urmează să fie aprobată o rezoluţie prin care se cere conducerii CJ Suceava ca în termen de zece zile să revină la hotărârea de repartizare a sumelor de echilibrare a bugetelor locale, iar în caz contrar, PSD Suceava va organiza un miting de protest în faţa CJ Suceava pentru a aduce în atenţia opiniei publice gravele nedreptăţi aduse locuitorilor judeţului.

Vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, a declarat, luni, că acuzele PSD Suceava sunt nedrepte şi nedemne mai ales pentru un partid care s-a aflat la conducerea CJ Suceava până în 2008, iar în acea perioadă localităţi cu primari aflaţi în opoziţie nu beneficiau de nici un leu. „Dacă e să discutăm de conotaţia politică, se constată că în anul 2007, din cele 22 localităţi cu primari PNL şi PD din acea vreme, şapte primării nu au primit nimic, trei doar câte 50.000 de lei, iar municipiilor Suceava şi Fălticeni le-au fost repartizate 197.000 de lei, respectiv 164.000 de lei, faţă de anul 2010 când Sucevei i s-au alocat 3,5 milioane de lei Fălticeniului 2,1 milioane de lei”, a spus Cadariu.

El a subliniat că în conformitate cu legislaţia, sumele necesare asigurării funcţionării administraţiilor locale sunt asigurate de Direcţia de Finanţe în baza unei formule complexe, iar sumele repartizate de Consiliul Judeţean reprezintă doar un ajutor suplimentar pentru administraţiile locale interesate pentru proiecte de dezvoltare ale localităţilor.

Cadariu a mai spus că va fi constituită o comisie care să analizeze modul în care au fost repartizate sumele de echilibrare către localităţi în ultimii zece ani, astfel încât cetăţenii să poată face comparaţii şi aprecieri în cunoştinţă de cauză.


Intră acum și în grupul de