Corneliu Popovici, degradat din functia de secretar de stat


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat sucevean ex-PSD, Corneliu Popovici, a fost schimbat din funcţie însă va rămâne să lucreze în cadrul ministerului ca şi consilier la cabinetul ministrului Elena Udrea, pentru relaţia cu administraţiile locale. Aşa cum anticipa încă din primele zile ale lunii ianuarie ale acestui an site-ul newsbucovina.ro, soarta ca secretar de stat a lui Popovici era pecetluită în sensul că nici una dintre formaţiunile care sunt la guvernare în momentul de faţă, PD-L şi UMDR, nu au dorit să şi-l asume pe Popovici, astfel încât acesta a devenit „sacrificabil”.

„Voi continua activitatea în cadrul ministerului”, a declarat cu destulă amărăciune Corneliu Popovici, care, reamintim, a trădat PSD şi a trecut la PD-L, la mijlocul anului trecut, tocmai pentru a-şi păstra scaunul de secretar de stat. El a ţinut să remarce faptul că în cadrul ministerului s-a închegat „o echipă frumoasă” care are multe proiecte în domeniul dezvoltării regionale şi cel al turismului. Corneliu Popovici a mai arătat că, printre altele, va pune în practică şi proiecte existente în turism şi de dezvoltare regională în judeţul Suceava. „Ne concentrăm pe dezvoltarea staţiunilor de interes naţional şi judeţul Suceava are trei astfel de staţiuni”, a explicat suceveanul demis din funcţie.

Corneliu Popovici a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Turismului, printr-o decizie a premierului PD-L, Emil Boc, care a mai hotărât ca Ioan Mihăilă să fie eliberat din postul de secretar general adjunct în aceluiaşi minister, care şi-a încetat activitatea, prin desfiinţare şi preluarea activităţii de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

În toamna anului trecut, înainte de alegerile prezidenţiale, Corneliu Popovici a făcut o mişcare pe care a considerat-o câştigătoare, în sensul că a trădat PSD, care în primăvara aceluaişi an în oferise postul de secretar de stat şi a trecut cu arme şi bagaje la adversarul politic nr. 1 al partidului, PD-L. La acea vreme, Popovici avea un discurs prin care încerca să îşi justifice lipsa de caracter politic prin ceva de genul „Echipa cu care lucrez acum este o echipă constructivă şi la nivel naţional şi îmi face plăcere să rămân alături de ea şi să ducem împreună treaba la bun sfârşit”.

Numai că sfârşitul nu a fost unul „natural”, ci prin „decapitare”, astfel încât Popovici a ajuns doar un simplu consilier printre cei mulţi al ministrului Turismului.

Reamintim că în cursul lunii august 2009, apăruseră mai multe informaţii care convergeau înspre ideea că PSD intenţiona să-i retragă sprijinul politic lui Corneliu Popovici după ce, în urma prezentării ministrului Turismului, Elena Udrea, la comisia parlamentară de anchetă, acesta a fost solicitat de ministru să cheme liftul, lucru pe care acesta l-a execuat fără să crâcnească şi pe care apoi a încercat să îl justifice cu ot felul de argumente.

Corneliu Popovici a intrat în PSDR în 1997, unde a fost preşedinte al organizaţiei judeţene Suceava, iar în anul 2001 a intrat în PSD în urma fuziunii dintre PDSR şi PSDR. A fost ales consilier judeţean PSDR, în vara anului 2000 şi apoi consilier judeţean PSD în 2004 şi în 2008.


Intră acum și în grupul de