Mirza crede ca Nastase isi va gasi un loc in conducerea partidului

„Cred că îşi va găsi un loc în conducerea partidului, fiind o personalitate recunoscută”, a declarat preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, luni, referitor la decizia lui Adrian Năstase de a se retrage din cursa pentru funcţia de preşedinte al PSD.

Liderul social-democraţilor suceveni a apreciat că în urma dezbaterilor din CEx, „va învinge raţiunea” şi că toţi liderii importanţi din partid îşi vor găsi locul în echipa de conducere a formaţiunii.

Conferinţa judeţeană a PSD Suceava, desfăşurată vineri, nu a dat un mandat celor 47 de delegaţi ai organizaţiei pentru a vota cu un anumit candidat, fiecare urmând să voteze după cum îi dictează conştiinţa. Liderul PSD Suceava a anunţat că el personal îi va acorda votul său lui Mircea Geoană.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a anunţat, luni, că a decis să nu mai candideze la funcţia de preşedinte al partidului, pentru că nu doreşte să participe la “un circ prost scris”. “Nu am de gând să legitimez prin participarea mea la această competiţie o competiţie în care nu cred. (…) Am o mult prea mare preţuire pentru mine însumi”, a mai declarat Năstase.

Adrian Năstase a precizat că rămâne membru al PSD, dar că nu doreşte să candideze la nicio funcţie.