Suceava vrea ca PDL sa se transforme în PP (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Organizaţia judeţeană Suceava a PDL va propune introducerea unei noi structuri organizatorice în cadrul partidului una care să fie structurată în special pe colegiile electorale, PDL Suceava susţinând totodată că partidul ar trebui să-şi modifice numele în Partidul Popular.

Secretarul general al organizaţiei judeţene, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că una dintre propunerile organizaţiei judeţene pentru modificarea Statutului se referă la înfiinţarea unei noi structuri de organizare, cea a colegiului electoral de deputat, care va funcţiona ca o organizaţie distinctă, cu toate funcţiile aferente, de preşedinte, vicepreşedinţi, secretari, şi va fi în subordinea conducerii judeţene.

El a mai menţionat faptul că preşedintele acestei organizaţii nu va fi neapărat şi candidatul partidului pentru colegiul respectiv. Ioan Bălan a mai spus şi că în felul acesta vor exista structuri de organizare la toate nivelurile la care sunt organizate alegeri, de la organizaţii locale, organizaţii de colegiu, de judeţ şi naţionale. El a mai spus că PDL Suceava propune ca denumirea partidului să fie modificată, în Partidul Popular, fără să fie definite separat curentele doctrinare care sunt în momentul de faţă, vicepreşedinţii naţionali să fie asumaţi politic, iar secretarii executivi să fie aleşi pe domenii de activitate.

Deputatul Ioan Bălan a mai spus în aceeaşi conferinţă că se conturează ca în PDL să fie organizat mai întâi un Congres în care va fi modificat Statutul şi apoi, în baza acestuia, să fie aleasă conducerea Biroului Executiv Naţional, urmând ca apoi să fie organizate alegeri locale. El a ţinut să precizeze că organizaţia judeţeană Suceava a PDL ar putea avea candidaţi atât pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte, vicepreşedinte şi pentru cea de secretar executiv.


Intră acum și în grupul de