Orest Onofrei avertizeaza: „Sindromul capsunarului” bantuie la varful PDL (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă că partidul din care face parte riscă în momentul de faţă să se confrunte cu ceea ce parlamentarul sucevean a denumit ca fiind „sindromul căpşunarului”, al copilului cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, ce nu beneficiază de o viaţă de familie.

Orest Onofrei a psus că viaţa internă de partid trebuie gestionată cu foarte mare atenţie şi mai ales atunci când formaţiunea politică este la guvernare. „Orice partid ce funcţionează în România are probleme diferite, atunci când este în opoziţie sau când se află la guvernare, ce trebuie gestionate atent şi se referă la viaţa internă de partid”, a explicat Orest Onofrei, arătând că atât PSD cât şi PNL îşi conturează acum poziţionarea în viaţa internă de partid, iar PDL e obligat să ţină cont de aceste mişcări ale vieţii politice din ţară.

„Din punct de vedere al imaginii şi PSD şi PNL au dat lovitura”, a spus Onofrei apreciind că prin alegerea lui Victor Ponta, PSD a ieşit din Congres cu un plus de imagine. El a ţinut să menţioneze că PDL, al cărui lideri sunt implicaţi extrem de mult în activitatea de administrare centrală, dar şi locală, riscă să sufere de aşa numitul „sindrom al căpşunarului”, al copilului cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate şi care nu beneficiază de o viaţă de familie normală, subliniind că în acelaşi mod, în PDL, „părinţii” sunt plecaţi în momentul de faţă fie la guvernare, fie la nivelul administraţiei locale şi nu mai are o viaţă internă normală.

Din punctul de vedere al senatorului sucevean membrii PDL suferă în momentul de faţă de „un fel de abandon”. Onofrei a arătat că în cazul unui partid aflat la putere, majoritatea timpului liderilor partidului este ocupată cu probleme de guvernare sau de administraţie şi mult mai puţin pentru munca de partid.

El a mai explicat că şi în cazul acesta, liderii din guvernarea centrală sau locală recurg la un paleativ „un fel de hrană fast-food” şi, la fel ca părinţii aflaţi la muncă în străinătate, cred că dacă trimit bani acasă acest lucru este suficient. „Hrana fast-food este o mâncare nesănătoasă, care deformează corpul, îl face greoi, cu imagine dizgraţioasă şi riscăm ca în 2012 electoratul să ne pună taxă pe fast-food”, a declarat parlamentarul sucevean. El a mai spus că, la fel ca şi copiii cu părinţii aflaţi în străinătate, care socializează pe reţelele de pe internet, s-a ajuns ca şi membrii PDL să comunice în partid pe bloguri, prin mass media sau prin alte mijloace neconvenţionale, lucru care creează o problemă semnificativă.

„Un partid există în funcţie de viaţa internă de partid. Dacă viaţa de partid dispare, va dispare încet-încet şi partidul”, a mai spus Orest Onofrei care a menţionat că nu doar pârghiile guvernării consolidează partidul ci mai ales relaţiile interumane, iar în lipsa acestora, frustrările pot crea o falie între conducere şi membrii partidului.


Intră acum și în grupul de