Flutur: „Pentru PSD, demisia lui Cristian Diaconescu e o pierdere” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Îl apreciez pe Diaconescu, este un om de caracter”, a afirmat joi vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur, care consideră că pentru PSD, demisia lui Cristian Diaconescu e o pierdere şi că acesta a avut şi în opoziţie „o atitudine constructivă”. Întrebat dacă este posibil ca senatorul Cristian Diaconescu să preia funcţia de ministru de Externe, liderul PD-L a spus că „nu s-a discutat aşa ceva”.

Totodată, la întrebarea dacă mai este loc pe scena politică pentru un nou partid de stânga, format din actuali parlamentari din grupul independenţilor, vicepreşedintele PD-L a răspuns că „cei veniţi în grupul independenţilor din PSD ştiu mai bine dacă e loc, iar dacă vor să-l facă înseamnă că mai este loc”.

Referitor la ultimul congres al PSD, Flutur a apreciat că în partid sunt „mişcări tectonice” pentru că a fost făcută trecerea de la generaţia veche la generaţia tânără, „la juni” şi generaţia de mijloc nu pare să fie prezentă în noua structură. Potrivit liderului PD-L, schimbarea la faţă a conducerii partidului înseamnă de fapt revenirea la situaţia de înainte de 2005, când preşedinţia PSD a fost preluată de Mircea Geoană. Flutur a mai apreciat că „adevăratul Congres al PSD va fi în toamnă, la Consiliul Naţional al partidului”.

Fostul senator al PSD, Cristian Diaconescu, care a demisionat, miercuri din partid, a declarat că a aderat la grupul parlamentar al independenţilor întrucât nu putea activa în afara unui grup, potrivit Regulamentului Senatului. Diaconescu a precizat că opţiunea de a adera la grupul independenţilor din Senat este una legată doar de respectarea prevederilor Regulamentului. “Îmi aleg singur opţiunile, când doresc şi cum doresc”, a spus el, răspunzând unei întrebări pe marginea eventualei sale aderări la un alt partid politic.

Diaconescu a evitat să avanseze motive explicite ale demisiei din PSD.


Intră acum și în grupul de