Doar carnetul portocaliu ii mentine in functii pe bugetari, reclama senatorul Gavril Mirza (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Apartenenţa la partidul de guvernământ constituie singurul criteriu de care se ţine cont la restructurarea personalului din sectorul bugetar, a declarat vineri preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza. „Nu există criteriu al valorii, profesiei, specializării”, a spus liderul PSD Suceava, arătând că acest fapt se transferă de la centru spre judeţe, iar de acolo la localităţi. „Este o epurare politică fără precedent”, a subliniat senatorul social-democrat, care susţine că în funcţii sunt menţinuţi doar angajaţii ce au carnet de partid portocaliu.

Mîrza a arătat că la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava unde vor fi restructurate peste o sută de posturi vor fi daţi afară cei care nu au aplaudat suficient PD-L. „Acolo nu mai sunt de mult membri ai PSD, decât poate doi-trei. Acum vor da afară pe cei care nu au aplaudat suficient PD-L în campania electorală”, a declarat Mîrza.

El a mai spus că PSD Suceava va uza de mijloacele parlamentare pentru a soluţiona cazul directorului adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Silvia Boliacu, care nu este primită în sediul instituţiei deşi a câştigat postul în urma unui proces.

Silvia Boliacu, a preluat postul de director adjunct în urma unui examen, având susţinerea PSD, dar a fost destituită din funcţie după ce PSD a ieşit de la guvernare. Ea a fost repusă în funcţie printr-o hotărâre judecătorească şi o decizie a ANAF, dar nu a fost primită în instituţie, fiind informată de la poartă că a fost detaşată la Fălticeni. Mîrza a arătat că în acest caz nu a fost luată nici o poziţie din partea prefectului Sorin Popescu sau a preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de