Orest Onofrei vrea ca agricultorii din Romania sa simta „portocaliu” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PDL, senatorul Orest Onofrei, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă că partidul său va fi nevoit să ocupe în cel mai scurt timp posibil locul lăsat liber de PSD ca principal susţinător al agricultorilor din România şi în plus să îşi arate identitatea de dreapta în ce priveşte formarea fermierilor care ştiu să aibă performanţă.

Orest Onofrei a explicat că până în momentul de faţă PSD a fost văzut ca principal partid interesat de dezvoltarea sectorului agricol din ţară, dar că a sosit timpul ca PDL să ocupe acest loc pentru că au dispărut subvenţiile, iar dezvoltarea agriculturii trebuie să aibă în vedere formarea fermierilor competitivi pe piaţa Uniunii Europene. „Până în 2010, în general toate proiectele de dezvoltare a agriculturii se bazau pe subvenţii, iar PSD se simţea ca acasă pentru că erau de dat bani agricultorilor ca un ajutor social”, a declarat senatorul sucevean.

Onofrei a mai arătat că din anul 2010 majoritatea subvenţiilor în agricultură au dispărut, iar proiectele de dezvoltare a sectorului agricol trebuie regândite şi trebuie susţinută formarea fermierului competitiv şi nu a celui ajutat mereu cu bani de la bugetul de stat. „Până acum s-a sprijinit ferma de subzistenţă, subvenţia era ca un ajutor social, iar noi trebuie să facem ceea ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani. Cele aproape zece miliarde de euro de la UE pentru agricultură trebuie îndreptate exact în direcţia dezvoltării fermierilor”, a ţinut să remarce parlamentarul democrat-liberal.

El a mai arătat că pentru PDL acest proiect este important pentru că reprezintă şi o conturare a identităţii de dreapta, pentru că dezvoltarea agriculturii se poate face cu politici de dreapta şi nu cu cele de stânga prin care sunt alocaţi bani doar pentru supravieţuire.


Intră acum și în grupul de