PDL sustine ca Marius Ursaciuc va candida pentru ei in 2012. Ursaciuc se jura ca nu stie nimic (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al organizaţiei judeţene Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului că în anul 2012, când sunt programate alegeri la nivel local, primarul liberal din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, ar putea candida din partea PDL.

De cealaltă parte însă, primarul Humorului susţine la rândul său că nu are cunoştinţă de un asemenea demers, fără însă a se arăta foarte deranjat de subiectul pus în discuţie.

Ioan Bălan a făcut declaraţia după ce PDL Suceava a început acţiunea de stabilire a candidaţilor de primar pentru anul 2012 când îşi propune să obţină victoria în toate municipiile şi oraşele din judeţul Suceava, deputatul declarând că din punct de vedere politic, actualii primari democrat-liberali vor fi şi candidaţii partidului la alegerile locale viitoare.

„Vom merge cu toţi primarii noştri în funcţie în 2012 ca şi candidaţi de primar”, a mai spus Ioan Bălan, explicând totuşi faptul că în zonele nu va exista „o confirmare a valorii” se va apela la alte nume. Secretarul general al organizaţei a mai arătat că pentru municipiul Vatra Dornei, unde primarul, Ioan Moraru, este membru PNL, PDL are în vedere doi posibili candidaţi, iar la Siret, unde primarul Adrian Popoiu, este tot membru PNL, este luată în calcul pentru a candida o „persoană importantă”.

Surse demne de încredere ne-au spus că PDL va folosi prilejul alegerilor din 2012 pentru a-l scoate „la pensie politică” pe actualul senator PDL, fost PNL, Tiberiu Prodan, acesta urmând a candida la fotoliul de primar.

În ceea ce priveşte oraşul Gura Humorului, unde este primar liberalul Marius Ursaciuc, la al doilea mandat consecutiv, şi care a obţinut peste 80 % din voturile legal exprimate, Ioan Bălan a spus că relaţia acestuia cu preşedintele PDL şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, este una specială, cei doi având mai multe proiecte începute împreună, încă de pe vremea când ambii erau în PNL. „În 2012 vom avea un proiect comun cu primarul Ursaciuc”, a explicat fără nci un fel de rezervă Ioan Bălan, adăugând la final că „după cum stau lucrurile acum primarul Ursaciuc va candida din partea PDL”.

La câteva zeci de kilometri de locul conferinţei de presă, primarul Marius Ursaciuc s-a arătat surprins de declaraţiile deputatului Ioan Bălan, arătând că pe el nu l-a întrebat nimeni despre o asemenea situaţie. „Eu nu ştiu nimic despre asta”, a spus Marius Ioan Ursaciuc. Trebuie de remarcat faptul că în urma alegerilor locale din 2008, în PNL a obţinut funcţia de primar în mai multe comune, în municipiile Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc şi în oraşele Gura Humorului şi Siret, dar anul trecut, primarul de Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a declarat că simpatizează cu PDL şi preşedintele CJ, Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de