PSD Suceava reclama cresterea alarmanta a datoriei publice a Romaniei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Deputatul social-democrat, Cătălin Nechifor, îi cere premierului Emil Boc să precizeze cum au fost cheltuiţi banii cu care statul s-a îndatorat în ultimul an. „Nu i-am văzut în pensii, nu i-am văzut în salarii, nu i-am văzut nici în ajutoare pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi nici în infrastructura rutieră sau feroviară. Nu sunt nici la PSD pentru că ne-am închis pe minus”, a spus Nechifor.

Potrivit parlamentarului sucevean, datoria externă a României a crescut în 20 de ani de 500 de ori, de la 209 milioane de dolari în 1989 la 78,65 de miliarde de euro în 2009, subliniind că în 2009 datoria publică este de 148,5 miliarde de lei. „Este o creştere nemaiîntâlnită a datoriei publice după Revoluţie”, a spus Nechifor, care a menţionat că în 2008 datoria publică era de 109 de miliarde de lei, în timp ce în 2004 datoria publică era de 40 de miliarde de lei. „Sub bagheta lui Boc şi inginerului Pogea s-a reuşit o creştere a datoriei publice cu 40 de miliarde de lei într-un an, iar guvernările de dreapta au creat în cinci ani o datorie publică de 100 de miliarde de lei”, a explicat deputatul social-democrat, care a consideră că această creştere alarmantă a datoriei publice dovedeşte că guvernările de dreapta au avut ca efect îndatorarea României. Totodată, Nechifor şi-a exprimat temerea că ţara nu este pregătită să facă faţă presiunii fiscale interne şi externe.

La rândul său, senatorul PSD Gavril Mîrza, a declarat că România nu este departe de ceea ce se întâmplă acum în Grecia. „Numai frigul îi mai ţine pe oameni în case şi să nu iasă în stradă”, a spus Mîrza. El a arătat că în loc prezinte un buletin de sănătate, preşedintele Traian Băsescu ar trebui să prezinte starea naţiunii din punct de vedere economic şi social. „Majoritatea românilor sunt în disperare. Sărăcia se instalează de la o zi la alta mai mult în România”, a spus Mîrza care a adăugat că incapacitatea Guvernului de a gestiona situaţia este vizibilă. „Măsurile de contracarare a crizei luate sunt cele de reducere a veniturilor populaţiei şi de scădere a consumului”, a declarat senatorul PSD care a mai spus că guvernanţii au ca singur scop răsplătirea clientelei politice. „Populaţia vrea pâine pe masă, siguranţa zilei de mâine, siguranţă pe stradă şi nu să ajungă în colaps economic”, a conchis Mîrza.


Intră acum și în grupul de