Mirza: „Presedintele Senatului este ales pe o perioada de patru ani si nu dupa pofta lui Boc, Flutur sau Basescu” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PSD va întreprinde toate demersurile legale pentru a stopa încercarea PD-L de a-l înlocui pe Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, a declarat vineri preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, care consideră că demersul PD-L din Senat este „abuziv, neregulamentar şi ilegal” şi că fapta ce i se impune lui Mircea Geoană este „imaginară”.

„Preşedintele Senatului este ales pe o perioadă de patru ani şi nu după pofta lui Boc, Flutur sau Băsescu”, a spus Mîrza, care a apreciat că acest demers dovedeşte setea de putere şi intenţia de a instaura totalitarismul.
El a subliniat că PD-L nu poate să deţină toate funcţiile de conducere pentru că în urma alegerilor parlamentare nu a obţinut o majoritate confortabilă, ci a avut un scor electoral sub PSD. „Ei au avut mai multe mandate, noi mai multe voturi”, a spus Mîrza, care a adăugat că PD-L nu poate să deţină întreaga putere în stat. „Populaţia nu le-a dat 60-70 la sută din voturi ca să deţină singuri puterea ci le-a dat cât a dat şi PSD. Când nu ai majoritatea, trebuie să împarţi puterea”, a spus liderul PSD Suceava.

Potrivit lui Mîrza, aceeaşi atitudine o are PD-L şi în teritoriu unde primarilor de alte culori politice nu le sunt finanţate proiectele, iar în instituţiile publice se fac epurări politice sub acoperirea disponibilizărilor. „Constat cu îngrijorare că sunt promovate doar proiectele primarilor PD-L. Nu se ţine cont de temeinicia, necesitatea şi soliditatea proiectului, ci pe bază de telefoane se dau aprobări numai pentru culoarea portocalie”, a spus liderul social-democraţilor suceveni.

El a declarat că va face interpelări privind această situaţie ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, ministrului Mediului şi ministrului Agriculturii. „În raport de răspunsuri vom vedea dacă iniţiem procedura pentru o comisie parlamentară de anchetă în acest domeniu al finanţării proiectelor”, a spus Gavril Mîrza care a arătat că în România populaţia are opţiuni politice diverse şi că nu pot fi pedepsiţi cei care nu iubesc oamenii de culoare portocalie. Preşedintele PSD Suceava a mai adăugat că sub acoperirea necesităţii disponibilizărilor, actuala putere recurge la epurări politice. „Sunt epurări politice şi nu reduceri de personal. Pe de o parte sunt daţi afară oameni, iar pe de alta se angajează oameni cu carnet portocaliu”, a ţinut să evidenţieze Gavril Mîrza.


Intră acum și în grupul de