PD-L Suceava intervine in fluidizarea traficului din municipiu, cu o sedinta politica la care invitata a fost POLITIA (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În urma unei „analizei politice”, acţiune iniţiată de PD-L Suceava şi organizată în cursul săptămânii trecute, s-au stabilit măsurile ce urmează să fie adoptate de Primărie în colaborare cu Poliţia Rutieră pentru fluidizarea traficului rutier din municipiul reşedinţă de judeţ.

Secretarul general al organizaţiei, deputatul Ioan Bălan, a declarat duminică că la efectuarea acestei analize au participat primarul Ion Lungu, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, parlamentari PD-L de Suceava, reprezentanţi ai Primăriei şi şeful Poliţiei Rutiere Suceava. Întrebat de ce a fost invitat şeful Biroului Poliţiei Rutiere la o analiză politică, partamentarul sucevean a explicat că participanţii la această dezbatere aveau nevoie de date tehnice pentru a putea decide.

Potrivit lui Bălan, această analiză a fost necesară din cauză că Suceava este „într-un haos al străzilor desfundate”, cu „un trafic haotic” şi că fiecare parchează unde doreşte. „Lucrurile astea nu pot continua”, a subliniat deputatul PD-L, care a arătat că reprezentanţii PD-L Suceava vor să-l sprijine pe primarul Ion Lungu. „Suntem în jurul lui Ion Lungu să-l sprijinim, să-i sprijinim proiectele”, a spus deputatul PD-L.

El a ţinut să menţioneze că partidele din opoziţie critică sistematic situaţia străzilor şi a traficului rutier din municipiu fără să ţină cont că aceasta este determinată de investiţiile majore care se fac în reabilitarea sistemului de termoficare, a alimentării cu apă şi canalizării. Deputatul democrat-liberal a arătat că deşi „circulaţia şi străzile arată ca dracu” aceasta este determinată de faptul că se derulează programe, subliniind că preferă această situaţie decât liniştea din perioada când oraşul era administrat de PSD şi nu se făcea nici o investiţie. „Peste câteva luni de zile situaţia va reveni la normal”, a spus Bălan.

El a adăugat însă că vor începe lucrări în alte proiecte cu finanţare europeană, cum este cel de modernizare a centrului municipiului şi cel de reabilitare a Cetăţii de Scaun. Totodată el a mai anunţat că de luni încep lucrările de modernizare a drumului naţional care face legătura între municipiile Suceava şi Botoşani.

Reprezentanţii suceveni ai PSD şi PNL au criticat în ultimele conferinţe de presă starea străzilor din Suceava apreciind că administraţia locală nu a reuşit să gestioneze corect proiectele de reabilitare a infrastructurii subterane astfel încât aceste lucrări să afecteze cât mai puţin activitatea în municipiu.


Intră acum și în grupul de