Inutila delegatie de la PNL Suceava


Intră acum și în grupul de

Congresul PNL care a avut loc la Bucureşti, la finele săptămânii trecute, şi în urma căruia a fost reconfirmat drept preşedinte Crin Antonescu, mi-a permis să realizez faptul că în organizaţia judeţeană Suceava nimic nu zboară până când nu e „jumulită pasărea” de Alexandru Ştefan Băişanu.

Iată de ce spun asta: delegatia de la Suceava a plecat la Bucureşti cu un mandat, un aşa-zis mandat, nestatutar de altfel, pentru a-l vota pe Crin Antonesu şi lista acestuia. Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PNL, Alexandru Ştefan Băişanu, şi-a umflat pieptul în cadrul unei parodii de Delegaţii Permanente, unde presa nu a fost invitată şi nici „democraţia”. PNL-iştii din Suceava nu numai că şi-au ales delegaţii după chipul şi dorinţa lui Băişanu dar au şi decis, nestatutar cum spuneam, şi profund nedemocratic, şi pe cine susţin la preşedinţia partidului.

Cu alte cuvinte, delegaţia de la Suceava s-a prezentat cam degeaba la Congres şi a făcut un simplu act de prezenţă pentru că Băişanu anunţase public cu vreo două zile înainte cu cine merg delegaţii şi a avut la Congres doar două griji. Prima a fost să vadă cu cine şi cât stau de vorbă delegaţii suceveni şi dacă nu cumva cineva are tupeu să-i „sucească” minţile vreunui delegat în sensul de a vota cu Ludovic Orban.

Iar cea de a doua a fost să se plimbe toată ziua prin faţa camerelor de luat vederi ale televiziunilor centrale care au transmis evenimentul LIVE, poate-poate îl vede şi pe el electoratul de la Suceava şi spune ce mare a ajuns Băişanu. Aici trebuie să remarcăm puterea şi consecvenţa dlui Băişanu care timp de două zile s-a plimbat prin faţa camerelor, în planul 2, cu telefonul la ureche, mimând deosebita preocupare pentru Congres şi alegerea viitorului preşedinte.

Ce nu prea o să spună dl Băişanu e că domnia sa pierde pe zi ce trece simpatia în rândul membrilor grei ai partidului, la nivel judeţean, şi faptul că a impus o politică de genul …cine nu e cu mine e în afara partidului. Altfel spus, deja sunt trecuţi pe lista de proscrişi în PNL Suceava, a lui Băişanu, pe lângă deputatul Mircea Grosaru, ultimul pe care PNL Suceava se mai poate lăuda că îl mai are, si primarul din Humor, Marius Ursaciuc care, numai nu l-a luat la palme la Congres pe distinsul domn Băişanu când acesta urla din toţi bojocii că lista lui Crin Antonescu e ce trebuie PNL.

Ursaciuc de altfel nici nu a stat la Congres în ziua votului.

Cert este faptul că dl Băişanu a reuşit să se facă slugă la actualul preşedinte şi e puţin probabil ca cineva, în următoarele luni să aibă curajul să cânte prin partid la altă partitură decât cea scoasă din geantă de Băişanu.

Numai că, simt cum, de la Bucureşti, începe să se audă tot mai tare şi cu dedicaţie pentru liberalii din Bucovina, balada celor de la “SCORPIONS”… ”Wind of change…”, un cântec de altfel admirabil. Şi de actualitate.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de