Nechifor: „Primul-ministru Emil Boc ar trebui exmatriculat din Palatul Victoria”


Intră acum și în grupul de

Exmatricularea din Palatul Victoria ar trebui să fie sancţiunea aplicată premierului Emil Boc, în condiţiile în care acesta a rămas repetent la toate capitolele, inclusiv la educaţie, este de părere prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor. „Cred că în acest moment domnul Emil Boc, prim-ministrul României este repetent, nu în sensul în care a repetat postura de premier de patru ori, ci pentru faptul că nu a reuşit să obţină note de trecere nici la sănătate, nici la pensii, nici la locuri de muncă şi evident nici la educaţie. Şi cum cu un bulgăre de zăpadă nu se face primăvară, în acest context sancţiunea pentru domnia sa ar trebui să fie exmatricularea din Palatul Victoria”, a declarat marţi deputatul social-democrat.

El consideră că „Guvernul nesimţit a întrecut orice limită” şi a subliniat că după ce dreptul la sănătate, la pensie şi la muncă au fost călcate succesiv în picioare, şi dreptul la educaţie este interzis romanilor. „S-a ajuns în situaţia în care profesorii primesc 20 la sută din salariu, în condiţiile în care ei oferă educaţie sută la sută copiilor”, a spus Nechifor.

Parlamentarul sucevean a mai ţinut să evidenţieze că dascălii au fost şi sunt o categorie care a acceptat salarii sub limita bunului simţ şi că sunt cei care au suportat 20 de ani de reforme peste reforme şi care îşi pun energia intelectuală în ceea ce înseamnă viitorul ţării. „Mai mult, drama personală a dascălilor, care sunt acum în situaţia de a rămâne fără locuri de muncă, îi aduce în situaţia de a trece Sărbătorile Pascale şi fără bani şi fără speranţă”, a conchis Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de