Onofrei sustine ca Mircea Geoana continua sa interpreteze Constitutia si Regulamentul Senatului cum ii convine


Intră acum și în grupul de

„Mircea Geoană are, din păcate, o foarte importantă problemă în a înţelege ce înseamnă majoritate”, a declarat marţi, secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PD-L de Suceava, exemplificând cu trei cazuri recente care dovedesc că preşedintele Senatului nu a înţeles că în democraţie, respectând Constituţia şi regulamentele, majoritatea decide şi nu minoritatea. „Deşi o majoritate a ales un preşedinte al României, el a considerat că el este preşedinte, votat de o minoritate şi s-a proclamat preşedinte şi probabil se continuă preşedintele României. Tot o majoritate a ales un alt preşedinte al PSD şi se comportă ca şi cum el este preşedintele PSD, iar acum nu înţelege că în Senat e o altă majoritate care poate să-l revoce din funcţie şi că nu are dreptul constituţional şi regulamentar să împiedice exprimarea majorităţii senatorilor”, a spus Onofrei.

În opinia secretarului Senatului, Mircea Geoană are o interpretare proprie „extrem de originală” privind faptul că o solicitare de revocare a preşedintelui poate fi o singură dată într-o sesiune. „O solicitare e valabilă doar dacă e dezbătută şi votată, iar solicitarea noastră nu a fost băgată în seamă”, a mai spus Onofrei.

Senatorul PD-L a apreciat că, din păcate, cu cât îşi exercită mandatul de preşedinte al Senatului, Mircea Geoană e dispus să încalce Regulamentul de câte ori se află în funcţie dacă se va opune în continuare pentru punerea pe ordinea de zi a unei solicitări a unui grup parlamentar şi substituindu-se Curţii Constituţionale.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, la finalul Biroului Permanent, că grupul PD-L a solicitat o completare a cererii de săptămâna trecută, privind revocarea sa, la care a ataşat alte semnături, ceea ce reprezintă o nouă cerere de revocare, demers neregulamentar.


Intră acum și în grupul de