Acasă Politica Onofrei sustine ca Mircea Geoana continua sa interpreteze Constitutia si Regulamentul Senatului...

Onofrei sustine ca Mircea Geoana continua sa interpreteze Constitutia si Regulamentul Senatului cum ii convine


Intră acum și în grupul de

„Mircea Geoană are, din păcate, o foarte importantă problemă în a înţelege ce înseamnă majoritate”, a declarat marţi, secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PD-L de Suceava, exemplificând cu trei cazuri recente care dovedesc că preşedintele Senatului nu a înţeles că în democraţie, respectând Constituţia şi regulamentele, majoritatea decide şi nu minoritatea. „Deşi o majoritate a ales un preşedinte al României, el a considerat că el este preşedinte, votat de o minoritate şi s-a proclamat preşedinte şi probabil se continuă preşedintele României. Tot o majoritate a ales un alt preşedinte al PSD şi se comportă ca şi cum el este preşedintele PSD, iar acum nu înţelege că în Senat e o altă majoritate care poate să-l revoce din funcţie şi că nu are dreptul constituţional şi regulamentar să împiedice exprimarea majorităţii senatorilor”, a spus Onofrei.

În opinia secretarului Senatului, Mircea Geoană are o interpretare proprie „extrem de originală” privind faptul că o solicitare de revocare a preşedintelui poate fi o singură dată într-o sesiune. „O solicitare e valabilă doar dacă e dezbătută şi votată, iar solicitarea noastră nu a fost băgată în seamă”, a mai spus Onofrei.



Senatorul PD-L a apreciat că, din păcate, cu cât îşi exercită mandatul de preşedinte al Senatului, Mircea Geoană e dispus să încalce Regulamentul de câte ori se află în funcţie dacă se va opune în continuare pentru punerea pe ordinea de zi a unei solicitări a unui grup parlamentar şi substituindu-se Curţii Constituţionale.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, la finalul Biroului Permanent, că grupul PD-L a solicitat o completare a cererii de săptămâna trecută, privind revocarea sa, la care a ataşat alte semnături, ceea ce reprezintă o nouă cerere de revocare, demers neregulamentar.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version