Președintele PMP Suceava, Marian Andronache: Lăsați bisericile deschise de slujba Învierii! A încuia astăzi biserica reprezintă un act inadmisibil


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, a solicitat, joi, autorităților să găsească soluțiile pentru care de Paști credincioșii să poată să meargă la biserică și a spus că a bloca accesul în biserică este un act inadmisibil.

„Biserica și educația sunt pilonii structurali ai constituirii și modernizării statului român. Preotul și învățătorul au reprezentat secole de-a rândul reperele morale ale satului românesc, iar în vremurile dictaturii comuniste, Biserica a rămas pentru mulți singura speranță. Cineva decide să închidem școli, dar să nu închidem mall-uri”, a arătat Andronache.

El a subliniat că a încuia astăzi biserica reprezintă un act inadmisibil.

„Nu poți cere unui credincios practicant să se mulțumească a se ruga în propria casă, dacă el simte nevoia să meargă la biserică, în zi de mare sărbătoare sau într-o zi oarecare. Ar fi absurd și ar însemna să ne întoarcem cu 50 de ani în urmă, când crucea cu limba pe cerul gurii era singurul semn permis în legătură cu Dumnezeu”, a continuat liderul PMP Suceava.

Marian Andronache și-a exprimat convingerea că slujba Învierii poate fi organizată cum se cuvine de reprezentanții Bisericii.

„Nu e cazul ca Guvernul să închidă lăcașurile de cult în preajma sărbătorii Învierii Domnului.Se impune un dialog cu Biserica, o cooperare, astfel încât participarea la slujbele de Paște să fie în liniște, cu precauție, iar bucuria Învierii să poată să lumineze fețele celor care vor să fie prezenți în Casa lui Dumnezeu”, a transmis Marian Andronache.


Intră acum și în grupul de