Eugen Bejinariu: „PSD este singurul partener al PES din Romania” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Potrivit vicepreşedintelui PSD Suceava, deputatul Eugen Bejinariu, asta au exprimat foarte clar, joi, reprezentanţii PES, care consideră că stânga trebuie să se coaguleze în jurul PSD.

„Cristian Diaconescu a fost la PES şi s-au încercat demersuri privind apropierea UNPR de PES care s-au finalizat cu un eşec. De aceea au şi reacţionat cei din PES”, a declarat vineri Bejinariu, într-o conferinţă de presă.
Secretarul general al Partidului Socialiştilor Europeni, Philip Cordery, a declarat, joi, comentând intenţia parlamentarilor independenţi de a forma un nou partid de centru-stânga, că PES nu agreează diviziunile stângii, singurul partener rămânând PSD.

Ulterior, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, că reacţia PES la intenţia unor foşti parlamentari PSD de a forma un nou partid de centru-stânga arată că în Europa seriozitatea şi consecvenţa sunt mai importante decât trădarea.

Grupul parlamentarilor independenţi a replicat că, prin eforturile de a bloca o construcţie politică de stânga, PSD confirmă potenţialul politic şi electoral al UNPR. “PSD nu mai este o formaţiune competitivă pe scena politică românească şi a devenit o anexă a PNL. În aceste condiţii, eforturile disperate pe care le fac social-democraţii arată că PSD ştie că se apropie sfârşitul supremaţiei sale pe zona stângii politice”, se arată într-un comunicat al grupului parlamentarilor independenţi.

Parlamentarii independenţi îi transmit lui Victor Ponta “că trădarea şi trădătorii stau cu el la masă, chiar în conducerea PSD”.


Intră acum și în grupul de