Mirza il acuza pe Flutur de „festivism” pe bani publici (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, practică un prea mare festivism, cu prea multe jocuri de imagine pe bani publici, a apreciat vineri preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza. Declaraţia liderului social-democraţilor suceveni survine la o zi după semnarea contractelor de finanţare a restaurării mănăstirilor Moldoviţa, Suceviţa şi Dragomirna, eveniment care a coincis cu deschiderea programului „Paştele în Bucovina”, la care a participat şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. „Am semnat şi eu contracte de finanţare de sute de milioane de euro şi nu am făcut asemenea paranghelii”, a spus Mîrza.

El consideră că nu este momentul pentru acţiuni de promovare turistică masivă a Bucovinei pentru că turiştii au nevoie în primul rând de drumuri ca să ajungă în zonă.

Totodată, liderul PSD Suceava, fost preşedinte al CJ Suceava timp de 12 ani, a mai spus în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că Flutur îi reproşează că i-a lăsat probleme în judeţ şi s-a întrebat unde sunt „motoarele turate” cu care se lăuda Gheorghe Flutur arătând că acesta nu reuşeşte nici măcar să deblocheze frâna. „De doi ani de când administrează singur acest judeţ nu a făcut nimic. Are doar probleme. Cred că îl chinuie că am lăsat un patrimoniu cum nu are nici un alt consiliu judeţean din ţară”, a spus preşedintele PSD Suceava.

El crede că marea problemă a actualei conduceri PDL a CJ Suceava este că PSD nu este de acord cu vânzarea patrimoniului judeţului. „Vor să vândă fosta unitate militară de la Păltinoasa cu 92 de hectare de pădure şi 11.000 de mp de construcţii, terenuri şi clădiri din Fălticeni, Rădăuţi şi Gura Humorului, Centrul de la Călineşti. Au o mare problemă. Mai au doi ani şi nu au reuşit să vândă”, a mai evidenţiat Mîrza.

Gheorghe Flutur a declarat săptămâna trecută că fostul preşedinte al CJ Suceava, Gavril Mîrza, a lăsat un judeţ cu frâna de mână trasă şi că acum critică activitatea administraţiei judeţene. “Gavril Mîrza vine vinerea acasă şi îl apucă jalea de judeţ, un judeţ pe care l-a lăsat cu frâna de mână trasă şi cu saboţii blocaţi”, a spus Flutur, adăugând că este uşor pentru Mîrza să critice după ce vine în judeţ odihnit din Parlament.

CJ Suceava a respins, în ultimul an, de mai multe ori, prin votul împotrivă al consilierilor PSD şi PNL hotărâri privind vânzarea unor active ale judeţului.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că multe din activele de patrimoniu ale judeţului sunt nefolositoare, consumă fonduri pentru întreţinerea lor, iar prin vânzare, banii obţinuţi pot fi folosiţi pentru cofinanţarea unor proiecte de dezvoltare.


Intră acum și în grupul de