Liderul PSD Suceava reclama ca doar proiectele „portocalii” privind dezvoltarea regionala sunt promovate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democraţilor suceveni, senatorul Gavril Mîrza, consideră că modul de folosire a fondurilor europene în dezvoltarea teritorială a României nu poate fi acceptat, în condiţiile în care sunt promovate doar proiectele iniţiate de primari PDL sau de oameni „care împărtăşesc culoarea portocalie”.

„Numai cei care împărtăşesc culoarea portocalie sunt merituoşi şi li se promovează proiectele”, a afirmat preşedintele PSD Suceava, care a arătat că în această situaţie, grupul parlamentar PSD din Senat va iniţia o moţiune simplă privind dezvoltarea regională şi modul de folosire a fondurilor europene în dezvoltarea teritorială a României.

Totodată, el a mai declarat că apreciază efortul ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, pentru patrimoniul cultural al Bucovinei prin promovarea unor proiecte de restaurare şi conservare a trei mănăstiri, dar că aşteaptă să vadă ce firme vor fi selectate pentru a executa lucrările. „Aştept cu nerăbdare să văd care vor fi firmele câştigătoare a execuţiei lucrărilor în aceste proiecte, adevărate cadouri ale doamnei Udrea pentru domului Flutur”, a spus Mîrza.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat joi, la Palatul Administrativ din Suceava, cu maicile-stareţe de la Dragomirna, Moldoviţa şi Suceviţa, trei contracte finanţate prin POR, în valoare totală de peste 9 milioane de euro, pentru restaurarea, conservarea şi modernizarea infrastructurii conexe a celor trei mănăstiri.

Udrea a declarat, după semnare, că este o prioritate accesarea banilor europeni, în contextul în care România trece printr-un an greu în ceea ce priveşte bugetul inclusiv cel al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Elena Udrea a adăugat că este cu atât mai bucuroasă pentru semnarea acestor contracte cu cât proiectele vizează obiective turistice, de turism cultural şi religios. Ea şi-a exprimat speranţa că şi alte mănăstiri din patrimoniul naţional şi UNESCO se vor regăsi pe lista celor ce vor primi finanţări europene pentru restaurare.


Intră acum și în grupul de