Corneliu Popovici vrea Tabara Bucsoaia din nou activa (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consilierul ministrului turismului, Elena Udrea, fostul PSD-ist Corneliu Popovici a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că mai multe obiective turistice care sunt în proprietatea statului nu sunt administrate corespunzător, în scop turistic, el dând drept exemplu mai multe tabere şcolare sau fosta bază a BTT din Câmpulung Moldovenesc.

„Nu putem sta indiferenţi”, a explicat Popovici care a exemplificat cu situaţia din staţiunea de la ţărmul mării, Costineşti, care nu mai arată a staţiune pentru tineret, ci mai mult a zonă comercială şi administratorii obiectivelor staţiunii nu ţin cont de strategiile în domeniu ale autorităţilor.

„Este un segment scăpat de sub control”, a recunoscut consilierul dnei Udrea, care a mai precizat că aceste obiective turistice aflate în proprietatea statului şi care nu sunt folosite în scop turistic. În special din lipsa de finanţare, urmează să fie transferate la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului care, după caz, va căuta soluţii pentru ca acestea să fie folosite în scopul pentru care au fost construite.
„Fie vor fi privatizate, fie vor fi repuse pe circuitul lor normal, să redăm faţa firească a staţiunilor turistice”, a ţinut să remarce Corneliu Popovici.

El a mai subliniat cu aceeaşi ocazie că în eventualitatea privatizării acestor obiective turistice aceasta va fi făcută astfel încât noul proprietar să facă investiţii şi, cel puţin, să menţină respectivele structuri turistice la nivelul la care au fost preluate. „Nu vom permite ca prin privatizare un hotel de trei stele să ajungă la nivel de o stea sau două stele. Cel puţin să rămână la trei stele dacă nu se poate să crească gradul de confort”, a mai spus Corneliu Popovici. El a mai declarat că lista privatizărilor în domeniu va fi una deschisă şi mai ales publică.

În ceea ce priveşte Tabără Şcolară de la Bucşoaia, cea mai mare de acest gen din Moldova, Popovici a arătat că se doreşte în primul rând să fie repusă în funcţiune, urmând ca apoi să se stabilească cum va fi ea administrată.


Intră acum și în grupul de