Deputatul PSD Gheorghe Șoldan: PNRR era colacul de salvare al educației, dar astăzi vedem eșecul negocierilor de la Bruxelles


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat, miercuri, că actuala guvernare îngroapă proiectul „România Educată” al președintelui Klaus Iohannis odată cu pierderea a 1 miliard de euro de la PNRR și consideră că de fapt, pandemia l-a salvat pe Iohannis de obligația de a livra „România Educată”!

„De două mandate se tot laudă că vom avea o Educație „ca afară”, dar realitatea este din ce în ce mai sumbră.Unul din trei copii nu a avut acces la educația online în pandemie.Milioane de elevi au rămas în urmă cu materia și au din ce în ce mai puține șanse să aibă o viață mai bună”, a spus Șoldan.

El a subliniat că decalajul crescut pentru educația online dintre mediul urban și mediul rural a mărit alarmant decalajul privind nivelul de dezvoltare dintre copiii României, iar acești copii sunt condamnați deși n-au nicio vină.

„Iohannis – tace! Iohannis a vorbit în pandemie și nu a făcut nimic pentru școala românească. Copiii săraci au devenit și mai săraci. Cei aflați în risc de abandon, au abandonat deja, iar cei care erau la marginea prăpastiei – au căzut și ei în ea”, a menționat deputatul.

El a declarat că în campania electorală, PNRR era colacul de salvare al educației, însă, astăzi se vede eșecul negocierilor de la Bruxelles.

„Cum să negocieze Rareș Bogdan sau Cristian Ghinea ceva ce nu înțeleg? Demisia lor ar fi un lucru prea banal în acest context”, a spus Șoldan.

Potrivit acestuia, guvernanții au tăiat în această scurtă perioadă de guvernare orice șansă a României de a se dezvolta.

„Mai întâi am aflat că românii nu vor mai avea gaz natural în case din fonduri UE, astăzi vedem că nici educația nu va primi fondurile necesare pentru dezvoltare și revenire. O țară fără educație este o țară fără viitor. Iohannis să-și ceară scuze milioanelor de români cu această glumă proastă a României educate și a fondurilor PNRR. Rămânem săracii Europei!”, a conchis Gheorghe Șoldan.


Intră acum și în grupul de