Deputatul Mircea Irimescu ar putea reveni in grupul parlamentar al PNL


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Mircea Irimescu, membru PNŢCD, care a anunţat, luni, că se declară independent faţă de grupul independenţilor din Camera Deputaţilor, ar putea reveni în grupul parlamentar al PNL.

Irimescu a candidat în alegerile din 2008 în colegiul din zona Rădăuţi din partea PNL, conform unei înţelegeri de la acea vreme între PNL şi PNŢCD. El a activat o perioadă în grupul parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, dar după ce a revenit în PNŢCD a decis să activeze în grupul parlamentar al independenţilor.

Ulterior, când grupul parlamentar al independenţilor, format în special din deputaţi plecaţi din PSD şi PNL care au aderat la UNPR, noua formaţiune politică iniţiată de fostul membru PSD Gabriel Oprea, ministrul Apărării, Irimescu a considerat că nu se poate regăsi în acest grup parlamentar.

El a decis luni să-şi declare independenţa faţă de acest grup parlamentar arătând că grupul independenţilor acţionează acum ca grupul unei formaţiuni politice şi că el nu poate adera la acesta. „Sunt în incompatibilitate cu grupul independenţilor”, a spus Irimescu.

După ce şi-a anunţat independenţa faţă de grupul independenţilor, Irimescu a fost contactat de reprezentanţi ai PNL care i-au propus să revină în grupul liberal din Cameră, acesta luându-şi un răgaz de o săptămână pentru a se decide.
Dacă Mircea Irimescu revine în grupul parlamentar al PNL, atunci organizaţia judeţeană PNL Suceava va avea din nou un reprezentant în Parlament.
În urma alegerilor parlamentare din 2008, PNL a obţinut în judeţul Suceava trei parlamentari, doi deputaţi, George Coroamă şi Mircea Irimescu şi un senator, Tiberiu Prodan.

Coroamă şi Prodan au demisionat din PNL şi s-au alăturat PDL, iar Mircea Irimescu a respectat deciziile PNŢCD şi a activat ca independent.


Intră acum și în grupul de