Mirza reclama ca Flutur intra in ilegalitate cu noul mandat la sefia CDRNE (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Contrar prevederilor statutare şi legale, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost ales pentru încă un mandat la preşedinţia Consiliului de Dezvoltare Regională Nord Est, a atras vineri atenţia liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza.

Acesta din urmă, a explicat într-o conferinţă de presă, că potrivit regulamentului de funcţionare a Consiliului de Dezvoltare Regională Nord Est, funcţia de preşedinte se exercită pe perioada unui an şi este ocupată, prin rotaţie, de preşedinţii de Consilii judeţene din regiunea de dezvoltare. „Cred că, la fel ca preşedintele Traian Băsescu, Gheorghe Flutur a mai vrut o dată. A fost nemulţumit, probabil, de primul mandat. Contrar prevederilor statutare şi legale, Gheorghe Flutur a mai fost ales un mandat”, a spus Mîrza.

Potrivit articolului 3 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est publicat în Monitorul Oficial nr. 987 din 27 octombrie 2004, Consiliul pentru Dezvoltare Regională alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ, iar aceste funcţii sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru un mandat de câte un an, de către preşedinţii consiliilor judeţene.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost reales, joi, cu unanimitate, preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord Est în cadrul şedinţei care s-a desfăşurat la Vaslui la fel ca şi vicepreşedintele acestei structuri, social-democratul Vasile Mihalache, cel care ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui.

Potrivit mecanismului rotativ al preluării funcţiei, preşedinţia CDRNE urma să fie preluată de preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad.


Intră acum și în grupul de