Tinerii liberali suceveni participa la Congresul tinerilor liberali europeni


Intră acum și în grupul de

Tinerii liberali suceveni participă în perioada 27-30 aprilie, la seminarul intitulat “Politici economice liberale pentru relansarea economiei UE în contextul crizei globale”, care se desfăşoară la hotelul Internaţional din Sinaia şi care precedă Congresul tinerilor liberali europeni.

Potrivit preşedintelui TNL Suceava, Cătălin Onciu, evenimentul este organizat de Tineretul Naţional Liberal (TNL) şi de Cluburile Studenţeşti Liberale (CSL), sub patronajul Organizaţiei Europene a Tinerilor Liberali (Lymec – www.lymec.org). „Seminarul va găzdui discuţii referitoare la măsuri de ameliorare a dificultăţilor financiare din ţările europene prin politici liberale. Printre vorbitori şi invitaţi se numără Annemie Neyts (presedintele Partidului Liberal European), Crin Antonescu (preşedintele Partidului Naţional Liberal din România), Călin Popescu Tăriceanu (fost Prim Ministru al României), Varujan Vosganian (fost ministru al Economiei din România) sau Sergiu Ciobanu (viceministru al Economiei în Republica Moldova) precum şi specialişti în domeniul economic din Italia, Bulgaria şi România”, a precizat liderul organizaţiei judeţene de tineret.

Onciu a mai menţionat că seminarul precede Congresul Lymec, care se desfăşoară în aceeaşi locaţie, între 30 aprilie şi 2 mai şi la care sunt aşteptaţi să participe peste 200 de tineri liberali din 35 de ţări europene. „În cadrul acestui Congres, se va alege un nou for de conducere al organizaţiei. Printre candidaţii pentru un loc de membru în conducerea Lymec se numără şi colega noastră Claudia Benchescu, membră a PNL Sector 3 şi vicepreşedinte al CSL România”, a explicat preşedintele TNL Suceava.


Intră acum și în grupul de