Pe poarta principala a Spitalului Judetean vor intra numai ambulantele si masinile ISU, ale Politiei si ale Jandarmeriei


Intră acum și în grupul de

În urma lucrărilor de modernizare a zonelor de acces în curtea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, conducerea unităţii a luat câteva decizii privind modul în care autoturismele particulare vor intra şi vor parca în incintă. Pe poarta principală a unităţii spitaliceşti judeţene nu vor mai putea intra, începând de luni, decât ambulanţele, şi maşinile de intervenţie ale ISU, ale Poliţiei şi ale Jandarmeriei. Accesul autoturismelor salariaţilor, vizitatorilor, bolnavilor veniţi cu mijloace proprii sau ale instituţiilor publice care nu sunt în misiune se va face în curtea spitalului prin poarta din Strada Scurtă, dintre Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava.

În parcarea amplasată chiar în faţa unităţii, până la intrarea principală, nu vor putea fi staţionate decât „maşinile instituţiilor publice aflate în vizită”, adică ale CJ, Prefecturii şi Primăriei, accesul acolo fiind interzis chiar şi automobilelor conducerii spitalului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, medicul urgentist Tiberiu Brădăţan, accesul în parcarea din faţă numai pentru aceste instituţii nu înseamnă altceva decât „un gest de curtoazie”. „Aşa mi se pare civilizat, pentru că reprezintă instituţiile statului”, a menţionat acesta.

Conducerea unităţii a regândit organizarea circuitului auto şi pietonal în curtea ambelor corpuri de clădire – nou şi pavilionul vechi, din mai multe motive, în primul rând la solicitarea Primăriei şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Apoi la sesizarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă a cărui autosanitare nu puteau ajunge în timpul cel mai scurt cu pacienţii la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), din cauza maşinilor parcate acolo. Un alt motiv ar fi „transformarea parcărilor spitalului în staţii clandestine de taxi, precum şi folosirea lor de către persoane străine”.

De luni, taximetrele nu vor avea acces în perimetrul delimitat de bariere, cu excepţia urgenţelor.

În curtea spitalului vor funcţiona două bariere, una cu cartelă şi o alta manuală, cu paznic, în dreptul intrării de la fosta Urgenţă, la nivelul acesteia fiind efectuată trierea autovehiculelor de orice fel.

Astfel, maşinile personalului angajat vor staţiona în cele două parcări amenajate în zona porţii principale şi în spatele UPU, având la dispoziţie circa 120 de locuri. Maşinile personalului de întreţinere, maşinile spitalului, ale Serviciului de Medicină Legală vor fi parcate în zona special amenajată din curtea interioară.

Maşinile cu misiuni speciale, cele personale cu bolnavi în stare gravă şi ambulanţele vor fi parcate chiar în faţa UPU, iar vizitatorii sau aparţinătorii pacienţilor au la dispoziţie 75 de locuri de parcare pe aleea care dă spre Str. Scurtă, numai că accesul lor trebuie să aibă loc numai în timpul orelor de vizită stabilite, de luni până vineri între 14-16 iar sâmbăta, duminica şi în zilele de sărbătoare legală 12-16.. Tot acolo parchează şi persoanele care vin pentru analize la Laboratorul Synevo, bolnavii cronici programaţi.

O parcare cu 55 de locuri a fost amenajată în curtea Spitalului vechi, pentru personalul angajat, vizitatori şi aparţinători.

Este interzisă parcarea în curtea spitalului în afara orelor de program. Salariaţii spitalului vor plăti o taxă lunară pentru întreţinerea parcării, care se va stabili ulterior, suma vehiculată fiind de 10 lei. Deocamdată, spune medicul Brădăţan, cei cu maşini au plătit 100 de lei pentru cartela de acces la barieră şi se consideră că a fost în contul taxei pentru anul acesta.

Conducerea spitalului are în vedere şi introducerea unei taxe de parcare şi vizitatorii care vor folosi abuziv spaţiile de parcare.

Purtătorul de cuvânt a insistat asupra respectării marcajelor din parcări, precizând că se va realiza o monitorizare strictă a parcărilor, urmând a se instala un sistem cu camere de luat vederi. De asemenea se vor stabili şi măsuri de sancţionare a celor care nu respectă regulile.

Amenajarea parcărilor şi curţilor interioare ale spitalului s-a realizat din sponsorizări.


Intră acum și în grupul de