Deputatul PSD George Șoldan e categoric: Guvernul Cîțu ori aplică legea și dă copiilor banii la care au dreptul, ori pleacă acasă


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan susține, printr-un comunicat de presăm că premierul Florin Cîțu joacă „alba-neagra” cu alocațiile copiilor și că va încălca grav legea dacă dă OUG pentru amânarea creșterii alocațiilor pentru copii de la 1 iulie după ce acum doi ani aveau  sloganul: „Cât de cinic poți să fii să iei banii la copii?!”.

„Cîțu se crede mai presus de lege! Ca prim-ministru, Cîțu crede că poate folosi funcția în mod abuziv și a anunțat că nu va ezita să dea OUG pentru amânarea termenului de 1 iulie, prevăzut de lege, pentru o nouă etapă de creștere a alocației copiilor”, a transmis Șoldan.

El îi transmite premierului că legea-i lege pentru toți.

„Ca Prim-ministru trebuie să fiți printre primii care să respectați legea, să căutați soluții până puneți legile în aplicare. Dumneavoastră căutați scuze, în loc să căutați bani de la buget pentru copii. Căutați să schimbați legea pentru a o ocoli. În ce fel de țară trăim dacă guvernanții își permit să modifice legile după propriile calcule, din pix, de pe o zi pe alta? Ce fel de stat este acela care ia de la gura copiilor în loc să facă totul pentru ei?” a întrebat Șoldan.

El consideră că pentru liderii puterii și guvernanții acestei țări argumentul „n-am bani” nu este valabil pentru un copil pentru că acest copil nu are nicio vină și nici nu poate să aibă un răspuns la asta.

„Așa cum treaba unui părinte este să facă tot posibilul ca pentru copiii lui să facă rost de bani să le asigure lucrurile minim necesare, la fel și statul trebuie să investească mai întâi în copiii și în tinerii săi”, arată deputatul sucevean.

El îi transmite premierului să nu uite câți părinți și câte familii și-au pierdut locurile de muncă în pandemie.

„Ce vină au copiii lor? Niciuna! Cine trebuie să găsească soluții? Guvernul!”, spune Șoldan.

El a îndemnat colegii din PSD să adopte toate măsurile legale pe care le au la dispoziție și să sesizeze CCR, pentru ca legile să fie respectate și aplicate în această țară.

„Guvernul Cîțu ori aplică legea și dă copiilor banii la care au dreptul, ori pleacă acasă. Dacă nu pleacă de buna voie, Guvernul va pica la moțiunea de cenzură. De data asta cred că USR și UDMR vor alege să se poziționeze cum trebuie!”, a concluzionat George Șoldan.


Intră acum și în grupul de