PSD Suceava pune intrebari despre situatia financiara a SC Drumuri si Poduri Suceava


Intră acum și în grupul de

Social-democraţii suceveni solicită conducerii Consiliului Judeţean Suceava informaţii privind situaţia financiară exactă a S.C. Drumuri şi Poduri S.A. Suceava şi din ce cauză nu s-au făcut demersuri necesare, inclusiv în instanţă, pentru recuperarea contravalorii facturilor neachitate, dar şi motivele pentru care sumele au fost prinse în bilanţul pe 2008 la capitolul lucrări în curs de execuţie.

Într-un comunicat de presă, PSD Suceava arată că în ultima perioadă actuala conducere a Consiliului Judeţean Suceava, evită să dea răspunsuri concrete şi punctuale la solicitările publice făcute de reprezentanţii PSD solicitând punctual explicaţii legate atât de societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava, care aparţine CJ Suceava, dar şi privind licitaţii organizate pentru reparaţii sau modernizări de drumuri judeţene.

PSD Suceava mai arată că vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, a declarat că s-au executat unele lucrări de reparaţii pe drumurile judeţene, pentru a asigura bune condiţii pentru transportul turiştilor care intenţionau să participe la programul „Paştele în Bucovina”, dar nu a precizat care sunt contractele, licitaţiile şi banii alocaţi pentru aceste lucrări pentru traseele Udeşti-Liteni, Fălticeni-Dolhasca sau Slatina.

Totodată, social-democraţii suceveni doresc să fie informaţi despre modul în care s-au derulat lucrurile în cazul licitaţiei de execuţie a lucrărilor de modernizare a drumului judeţean Salcea-Vereşti-Roşcani care a fost câştigată de S.C. Transporturi S.A. Botoşani şi atribuită nejustificat S.C. Drumuri şi Poduri S.A. Suceava, cu o valoare mai mare de circa 6,8 milioane de lei, după care, în urma unor contestaţii la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi la instanţa de judecată, jumătate din volumul de lucrări au fost subcontractate societăţii din Botoşani la preţul câştigătorului nemeritat. „Prin această manevră, societatea din Botoşani execută jumătate din lucrări la preţul câştigătorului nemeritat”, susţine PSD Suceava.

Mai mult, în comunicat PSD Suceava cere explicaţii privind licitaţia pentru execuţia lucrărilor de modernizare a DJ 209 Dărmăneşti-Siret, care a fost câştigată de una din firmele „cunoscutului afacerist Umbrărescu” la un preţ cu peste 4 milioane de lei mai mare decât cel ofertat de firma de pe locul doi, iar execuţia lucrărilor a fost subcontractată S.C. ADPL S.A. Iaşi, la preţul licitat.

Vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, a declarat că PSD poate depune cerere oficială pentru a primi informaţii complete privind problemele despre care este interesat. El a subliniat că achiziţiile publice se fac după procedura legală, care conţine şi dreptul la contestare, iar autorităţile nu pot decât să pună în aplicare deciziile comisiilor de licitaţie sau a celor care soluţionează contestaţiile.

Cadariu a mai spus că pentru licitaţii comisiile respective poată responsabilitatea celor decise. El a mai transmis PSD că orice informaţie deţinută de o persoană cu privire la încălcarea legii trebuie depusă la organele competente. „Am sentimentul că după modul cum abordează subiectul, vorbesc din propria experienţă”, a spus Cadariu care a menţionat că autorităţile judeţene sucevene acţionează „conform prevederilor legale”.


Intră acum și în grupul de