Deputatul PNL Angelica Fădor îl întreabă pe ministrul Transporturilor când se va finaliza modernizare căii ferate pe tronsonul Pojorâta-Apahida: Lucrările au început anul trecut cu o demonstrație la Pojorâta


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a solicitat ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, un grafic de lucrări privind modernizarea tronsonului de cale ferată Pojorâta-Apahida lucrare începută anul trecut cu o demonstrație la Pojorâta

„Anul trecut, Guvernul a lansat un nou concept de reabilitare a căii ferate, prin refacție totală, cu un tren de lucru complex, care a și efectuat o demonstrație practică în județul Suceava, la Pojorâta. Potrivit declarațiilor oficiale de la acea dată, CFR SA urma să reabiliteze în acest fel sectorul Pojorâta-Apahida”, a arătat deputatul liberal sucevean.

Ea a amintit că, mai mult, ministrul de atunci al Transporturilor spunea ca acesta este primul tronson de cale ferată reparat prin această tehnologie de refacție totală în România și estima, pentru că se lucrează în regie proprie, o reducere la 60% a costurilor.

Astfel, potrivit acestuia, prin această reabilitare ar urma să fie crescută viteza de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secțiune Apahida – Suceava, iar totodată, modernizarea va duce și la îmbunătățirea condițiilor de călătorie și la creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu cerințele europene.

„Ținând cont de faptul că un tren de lucru prin refacție totală poate reabilita circa 300 de km pe an, vă solicit un grafic de lucrări pentru modernizarea sectorului Pojorâta-Apahida”, a cerut deputatul liberal.

Angelica Fădor a solicitat ministrului Transporturilor să-i prezinte și care este programul de reamenajare a trecerilor la nivel cu calea ferată în județul Suceava și când estimează că acestea vor fi finalizate.


Intră acum și în grupul de