Unica secție de votare din Suceava pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova va fi deschisă în incinta USV. Aproape 300 de cetățeni moldoveni s-au înregistrat pentru a vota în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul României vor putea vota la alegerile parlamentare din 11 iulie și în municipiul Suceava. Ca de obicei, unica secție de votare din județ va fi amenajată în incinta Universității „Ștefan cel Mare”.

Informațiile au fost anunțate astăzi, 22 iunie, de către Prefectura Suceava, după întrevederea dintre prefectul Iulian Cimpoeșu și Consulul General al Republicii Moldova la Iași, Alexei Țurcan.

Prefectul Județului Suceava Iulian Cimpoeșu și Consulul General al Republicii Moldova la Iași, Alexei Țurcan.

Alegerile parlamentare din R. Moldova vor avea loc în data de 11 iulie. În total, la urne sunt așteptați aproape 3,3 milioane de cetățeni moldoveni care vor putea vota cele 19 formațiuni politice admise la scrutin.

De menționat că peste 100.000 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au înregistrat pentru a vota în străinătate, ceea ce constituie un record absolut pentru țara vecină.

Dintre aceștia, 6.669 cetățeni moldoveni au declarat că vor să voteze în România, dintre care 290 în municipiul Suceava și câte o persoană la Fălticeni, Vatra Dornei, comuna Frumosu și comuna Frătăuții Noi.

Sursa: cec.md

Intră acum și în grupul de