Nechifor: „Singura masura anticriza este imbarcarea guvernantilor pe Bricul Mircea”


Intră acum și în grupul de

„Guvernul Băsescu” se ghidează după principiul “După noi potopul”, iar singură măsură anticriză este îmbarcarea guvernanţilor pe Bricul Mircea, care a rămas cam singura navă din flota României, acolo unde Băsescu şi Boc se pot juca de-a ţara, guvernul şi preşedintele, sau dacă doresc de-a hoţul şi vardistul. Declaraţia aparţine deputatului PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, care consideră că prin măsurile de tăiere a pensiilor şi salariilor care vor produce mai mult rău, decât bine, Guvernul Băsescu continuă să ascundă adevăratele intenţii.

Parlamentarul social-democrat a arătat că, pe de o parte, consumul va scade, pe fondul reducerii pensiilor cu 15% şi a salariilor cu 25%, iar pe de altă parte se va produce o avalanşă de proteste şi procese în instanţă prin care se va demonstra neconstituţionalitatea acestor măsuri luate de guvernul PDL împotriva cetăţenilor, prin încălcarea gravă a drepturilor fundamentale.

Nechifor a mai declarat că este ciudată insistenţa preşedintelui Traian Băsescu de a tăia pensiile, cât timp în campania electorală dădea asigurări că nu se va umbla la nivelul pensiilor şi salariilor, dar că şi mai ciudată este insistenţa cu care combate modelul grecesc de traversare a crizei, mai ales că pensionarii români şi-ar dori să aibă pensiile la nivelul celor din Grecia, de ordinul sutelor de euro şi nu de ordinul sutelor de lei. „Dacă vorbim despre salarizare, bugetarilor greci li s-a anulat al 13-lea şi al 14-lea salariu, ceea ce este evident mai puţin dureros ca în cazul angajaţilor din sectorul bugetar românesc, cărora, graţie guvernului PDL, li se taie pur şi simplu salariul al 9-lea, al 10-lea, al 11-lea şi evident al 12-lea, prin reducerea cu o pătrime a salariilor încasate lunar. Practic, grecii care muncesc 12 luni pe an, primeau 14 salarii, iar românii care muncesc tot 12 luni pe an, vor primi numai opt salarii, iar ceea ce nu ştie Traian Băsescu, este că în Grecia iarna e ca vara, iar grecii nu dau bani pe lemne decât dacă vor să audă trosnind focul în sobă”, a spus Nechifor.

El a mai arătat că, mai mult, sunt deja elemente precise în ţări din zonă baltică care au utilizat acelaşi tip de măsuri şi care se confruntă cu procese inclusiv la CEDO, iniţiate de pensionarii cărora li s-a interzis un drept câştigat şi pentru care au contribuit de-a lungul perioadei de muncă. „Cred că în acest moment România condusă, momentan, de guvernul Băsescu riscă să ajungă în situaţia în care va trebui să plătească drepturile băneşti tăiate în mod abuziv şi stahanovist, plus eventualele despăgubiri, asta însemnând că pe ansamblu ceea ce se doreşte acum să fie o scădere a cheltuielilor va fi de fapt un efort bugetar suplimentar în viitorul apropiat”, a explicat deputatul social-democrat.


Intră acum și în grupul de