Ovidiu Dontu s-a inscris in cursa pentru presedintia PSD Suceava


Intră acum și în grupul de

COMUNICAT DE PRESĂ

Sâmbătă 15 mai 2010, la Casă Culturii Suceava au loc alegerile pentru preşedinţia Organizaţiei Judeţene a PSD Suceava. În cursă s-au înscris deputaţii Eugen Bejinariu şi Cătălin Nechifor, iar de astăzi s-a înscris oficial şi Ovidiu Dontu, actualmente vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Suceava.

“Am ales aceeaşi zi de luni şi aceeaşi oră din săptămâna premergătoare alegerilor pentru că este momentul când s-a înscris şi Victor Ponta pentru alegerile din PSD la nivel naţional în urmă cu 3 luni. Eu cred în destin pentru că eu cred în destin şi în proiectul politic pe care îl propun organizaţiei care se numeşte Suceava Corectă, proiect care surprinde inegalitatea de şanse în viaţă socială, economică şi mai ales politică, pentru că eu cred că trăim într-o societate incorectă cu cetăţenii ei.

Candidez pentru că am identificat o nişă: faptul că în această perioadă de tulburări sociale şi economice PSD Suceava are nevoie de un preşedinte care să fie prezent în Suceava 24 de ore pe zi din 24, 7 zile din 7. Am aşteptat să se mai înscrie şi alte persoane, dar nu s-a întâmplat asta, prin urmare îmi asum eu această răspundere deoarece avem în partid 3 deputaţi şi un senator, politicieni onorabili, oameni cu experienţă, dar care ne reprezintă în Parlament şi nu pot fi prezenţi la Suceava decât în weekend.

Ori, eu sunt locul 4 ca scor electoral la Camera Deputaţilor cu 31%, iar locul 2 la Senat nu se mai află în acest partid, într-un fel , eu urmez ca număr de voturi obţinute pentru PSD Suceava, fiind cel mai bine plasat dintre persoanele care nu au misiunea de a reprezenta Suceava la Bucureşti. În plus, între mine şi Victor Ponta există o compatibilitate de 100%. Precizez, de asemenea, că nu voi candida la o funcţie de vicepreşedinte al PSD Suceava pentru că au fost cazuri de vicepreşedinţi cu activitate confidenţială şi au primit aceeaşi onoare ca şi vicepreşedinţii care au muncit de dimineaţă până seară.

Suceava este condamnată la conducere prin delegare deoarece Gheorghe Flutur stă 4-5 zile pe săptămână în Capitală şi nu rezolvă decît problemele PDL, măcar liderul opoziţiei să fie alături de locuitorii judeţului Suceava în perioadă genocidului social care va urma.

Eu propun o ”a treia cale” care înseamnă un set de principii care să le respectăm de la preşedinte până la simplu membru, astfel: promovare conform principiului mapei profesionale şi a meritocraţiei în partid, organizarea partidului pe secţii de votare, cotizaţie obligatorie dublată de transparenţa cheltuirii fondurilor partidului, reorganizarea bătăliei politice pe interes, atacul politic asupra unui coleg de partid să fie sancţionat cu excluderea, crearea Sfatului Înţelepţilor care să-şi dea acordul la deciziile strategice ale partidului format din oamenii emblematic ai organizaţiei, Politică anului 2010 se face în stradă şi nu în sediu de partid, identificarea votanţilor PSD şi atragerea lor în acţiunile partidului, cine stă în tranşee în perioadă de opoziţie să stea în aceleaşi tranşee şi în perioadă în care suntem la putere şi nu în ultimul rând unitate la vîrful organizaţiei căci se pare că va fi mare nevoie. Eu nu sunt certat cu nimeni în acest partid şi pot să asigur unitatea organizaţiei acordând şi respectul cuvenit fondatorilor organizaţiei şi a oamenilor emblematici ai acesteia”.

Ovidiu Donţu, vicepreşedinte PSD Suceava


Intră acum și în grupul de