Doua vulpi turbate au atacat mai multi caini in Stulpicani si Vicovu de Jos


Intră acum și în grupul de

Două noi cazuri de vulpi turbate s-au înregistrat în ultimele zile pe teritoriul judeţul Suceava. Potrivit directorului coordonator al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, dr. Petrea Dulgheru, primul caz a fost înregistrat la o vulpe ucisă în curtea lui F. Ion din localitatea Stulpicani, iar al doilea, în exploataţia unui cetăţean din localitatea Vicovu de Jos, în acest din urmă caz vulpea fiind ucisă de câinii ce păzeau incinta.

„În ambele cazuri vulpile afectate de rabie au atacat câinii, iar în cazul de la Vicovu de Jos o persoană a intrat în contact cu vulpea. Revenim cu atenţionarea întregii populaţii privitor la interzicerea atingerii cadavrelor de animale sălbatice şi domestice. De asemenea rugăm ca toate cazurile acestea cât şi cele de comportament nefiresc la animalele vii să fie anunţate imediat medicului veterinar competent teritorial”, precizează dr. Petrea Dulgheru.

Şeful DSVSA Suceava subliniază că cele două noi focare de rabie ridică la 17 numărul de cazuri de rabie la animale în acest an „şi acesta vine să confirme realitatea epidemiologică a judeţului Suceava”.


Intră acum și în grupul de