Onofrei: „Masurile de austeritate care urmeaza sa fie aplicate vor trebui sa fie credibile”


Intră acum și în grupul de

„Omul respinge măsuri dacă nu le înţelege, dar poate accepta dacă este convins că soluţia este corectă şi dreaptă”, a declarat luni secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PDL de Suceava, după întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu grupurile parlamentare care susţin Guvernul. Potrivit senatorului sucevean, măsurile de austeritate care urmează să fie aplicate vor trebui să fie credibile, trebuie să fie credibili şi cei care urmează să le implementeze, iar cei asupra cărora se răsfrâng aceste măsuri vor trebui să participe la luarea deciziilor.

Onofrei consideră că nu se poate ca cineva să accepte austeritate de la altcineva care nu aplică această austeritate. „Nu poţi să disponibilizezi oameni în acelaşi timp în care creezi posturi pentru clientela proprie. Nu poţi fi credibil când pui în funcţii oameni pe criterii doar politice”, a spus senatorul PDL, care consideră că asemenea situaţii sunt valabile atât în ministere şi instituţii deconcentrate cât şi în administraţia locală, la Consilii judeţene şi Primării.

Parlamentarul sucevean a mai arătat că a explica foarte clar măsurile ce urmează să fie aplicate înseamnă, inclusiv, dialog cu opoziţia şi cu sindicatele şi chiar preluarea unele dintre propunerile acestora care sunt corecte. „Se creează astfel posibilitatea ca fiecare să aibă o participare la soluţia de ieşire din criză. Nu cred că poţi să trăieşti cu impresia că ai drept de autor când e nevoie de un efort colectiv”, a spus Onofrei. El consideră că prin participarea la acest efort de ieşire din criză opoziţia are şansa să se credibilizeze. „Participând la efortul colectiv de ieşire din criză, opoziţia are şansa să repare greşeala şi impresia că PNL a refuzat să participe la guvernare, iar PSD a plecat de la guvernare când era mai greu”, a conchis Onofrei.


Intră acum și în grupul de