Doi fosti PRM-isti, pusi sa reformeze PNL Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Fostul președinte al organizației municipale (OM) Suceava a PRM, Ilie Niță, va coordona în următoarele trei luni, nucleul de organizare a OM PNL având ca principal obiectiv realizarea de alegeri la nivelul celei mai mari organizații ale partidului din județ.

Fostul PRM-ist a fost opțiunea conducerii PNL la nivel județean iar din cadrul nucleului mai fac parte foștii membri ai Biroului Permanent Municipal din care lipsesc însă doi oameni, fostul președinte Vasile Mocanu și vicepreședintele Ovidiu Ilisei. Cei doi sunt cunoscuți ca opozanți fervenți ai liderului județean Alexandru Băișanu, iar Ovidiu Ilisei este cel care ”i-a băgat în alegeri” pe liberali, anunțându-i oficial că Biroul Permanent din care făcea parte este de drept desființat din cauza unor probleme de organizare de alegeri definitive, biroul fiind unul interimar de multe luni de zile.

Cel de al doilea PRM-ist pus să facă treabă la PNL în cadrul nucleului de coordonare este un alt fost președinte al PRM Suceava, actualul consilier local liberal Corneliu Vornicu. Surse demne de încredere din partid ne-au spus că Vornicu intenționează să candideze la șefia organizației municipale, dorind să fie și candidatul PNL Suceava pentru funcția de primar al municipiului Suceava în anul 2012. Vornicu are ca principale atuuri faptul că e singurul din organizație care a mai făcut parte din executivul local sucevean, fiind viceprimar în mandatul 2000-2004 si are doua mandate consecutive de consilier local.

Celălalt candidat la șefia PNL Suceava, Ilie Niță a ratat de puțin să devină candidat din partea PD la funcția de primar în 2004, fiind schimbat din postura aceasta în ultimele minute înainte de expirarea termenul limită de depunere a candidaturilor, cu Radu Pentiuc, în urma unui scandal politic unic pe eșicherul județean. Niță își dorește și el să fie președinte pentru a candida la funcția de primar în 2012.

De remarcat ar fi faptul că cei doi se vor lovi de dorința președintelui organizației județene, Alexandru Băișanu, de a fi el candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Suceava, dorință exprimată în câteva cercuri liberale, cu mai multe ocazii.

În aceste condiții, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, liberalii l-ar putea propune în 2012 pe fostul președinte interimar, Vasile Mocanu.


Intră acum și în grupul de