Adrian Nastase i-a pus la zid pe Traian Basescu si Guvernul PDL


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, fost premier al României a declarat, sâmbătă, la Suceava, că România a ajuns să fie mai izolată ca înainte de integrarea în Uniunea Europeană şi că în afară de FMI care vine să controleze ţara nu pot fi amintite vizite importate ale unor şefi de stat sau premieri. Adrian Năstase a spus în cadrul Conferinţei judeţene a PSD Suceava că izolarea internaţională a României este mai evidentă acum ca niciodată şi că nu sunt premise ca lucrurile să devină pozitive.

„În afară de vizitele celor de la FMI care vin să controleze ţara, Guvernul, preşedintele, partidele, Parlamentul, încercaţi să vă aduceţi aminte de vizita unor şefi de stat, de vizita unor prim miniştri. România este acum mai izolată decât era înainte de intrarea în Uniunea Europeană. Asta înseamnă cei şase ani care au trecut de la alegerea lui Traian Băsescu”, a spus cu maliţiozitate liderul PSD. El a mai arătat că în acest moment se poate observa că nici în domeniul democratic nu s-au făcut progrese, iar criza democratică e tot mai profundă.

„Niciodată Curtea Constituţională nu a avut de rezolvat atâtea probleme câte a avut în ultimii ani. Nu am avut oare şi înainte de 2005 aceeaşi Constituţie? De ce sunt aşa de multe neclarităţi acum, de ce sunt atât de multe lucruri pe care trebuie acum să le reintepretăm să le revedem, să dăm două-trei decizii ale Curţii Constituţionale ca cei de la putere să înţeleagă unele dintre principiile de bază ale statului de drept. Aceste lucruri ne arată că procesul democratic nu este ireversibil aşa cum am crezut poate în aceşti ani”, a explicat Adrian Năstase.

El a mai arătat că în domeniul economic, România, după sacrificiile făcute pentru a intra în UE este un stat care sprijină economiile celorlalte ţări în loc să se bucure de beneficiile aderării la UE. „România este un stat net contributor la UE şi practic, în loc să luăm ceea ce ni s-ar datora în urma acestor eforturi, noi plătim de fapt pentru ca situaţia de criză din alte ţări să fie rezolvată în interiorul UE”, a ţinut să le atragă atenţia Năstase celor din sală.

Liderul PSD a mai remarcat că în continuare Traian Băsescu încearcă să găsească, ca de fiecare dată, un ţap ispăşitor pe care să arunce responsabilitatea, pe bugetari, pe pensionari sau pe statul clientelar. „Dacă statul este un stat clientelar, iar Traian Băsescu este şeful statului, printr-un exerciţiu de logică simplă, Traian Băsescu este un preşedinte clientelar”, a conchis Adrian Năstase.


Intră acum și în grupul de