Basescu e „moartea PDL”, a decretat de la Suceava liderul PSD, Victor Ponta


Intră acum și în grupul de

Preşedintele social-democraţilor din România, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că PSD trebuie să demonstreze în următoarea perioadă că poate construi un sistem social şi economic corect, care să dea speranţă oamenilor că se va putea trăi în România în condiţii decente. Liderul naţional al PSD a spus în cadrul Conferinţei judeţene a PSD Suceava că situaţia actuală din ţară este determinată de sistemul clientelar care a fost încurajat în egală măsură de PDL cât şi de Traian Băsescu.

„Partidul Democrat a existat prin Traian Băsescu şi va dispărea odată cu Traian Băsescu. El ştie că pieirea lui politică de la PSD va veni. Nu de la PNL”, a explicat Victor Ponta care a arătat că deşi nu doreşte să intre în competiţie directă cu Crin Antonescu sau cu PNL, aceştia consideră şi ei că pentru ieşirea din criză trebuie aplicate aceleaşi măsuri de tăieri de salarii şi pensii, aşa cum procedează PDL şi Traian Băsescu. Ponta a subliniat însă că, faţă de Traian Băsescu, liberalii pot respecta regulile democraţiei şi pot juca după acestea.

Victor Ponta le-a mai spus social-democraţilor suceveni că PSD îşi propune să câştige viitoarele alegeri pentru a construi un nou sistem social şi economic care să redea speranţă oamenilor că vor putea trăi în România. „Trebuie să ne intereseze de la cine luăm voturile, cum le luăm şi ce facem cu ele. Numai aşa redevenim credibili. Oamenii aşteaptă să le redăm speranţa”, a mai spus liderul PSD. El a subliniat că nu doreşte ca PSD să ajungă la guvernare printr-un compromis din care să cedeze din principiile social-democrate.

„Trebuie să învăţăm să nu ne mai lăcomim aşa cum am făcut în decembrie 2008. Ori câştigăm alegerile şi facem guvernul, ori mai stăm în opoziţie”, a spus Victor Ponta. Totodată, liderul PSD le-a spus participanţilor la conferinţă ca de acum înainte să nu mai vorbească despre PDL decât ca despre „un sistem clietelar mafiot” şi să nu mai vorbească despre Traian Băsescu şi Emil Boc decât ca despre oameni care au minţit că sunt bani de salarii, pensii şi ajutoare de şomaj, iar acum le taie. „Cei care ne mint s-au îndrăgostit acum de firmele private”, a spus Ponta care le-a transmis proprietarilor de firme că doar firmele private ale clientelei portocalii vor avea acces la fonduri.

El le-a mai spus social-democraţilor suceveni să nu mai vorbească despre Flutur ci despre lăcuste, „că aşa se comportă”. Ponta a arătat că în discuţiile cu fermierii aceştia îi spun că nici lăcustele şi seceta nu au putut face atât rău agriculturii cât rău a făcut Gheorghe Flutur în mandatul său de ministru al Agriculturii. Preşedintele PSD a mai arătat că acum, când merge prin ţară, nu găseşte persoane care să spună că au votat la ultimele alegeri cu Traian Băsescu.

„În ţară nu a votat nimeni cu Băsescu, tuturor le e ruşine. Nu-i acuz pe cei care au votat cu el sau pe cei care au stat acasă şi acum plătim preţul”, a ţinut sa sublinieze Victor Ponta explicând în acelaşi timp că PSD va trebui să demonstreze că poate construi un sistem mai corect. El a transmis participanţilor la conferinţă că va fi mult de muncă până la viitoarele alegeri şi să nu se bazeze numai pe faptul că oamenii sunt supăraţi pe Traian Băsescu pentru a câştiga alegerile care vor veni.


Intră acum și în grupul de