Deputatul Ioan Balan: „Ma preocupa in mod special soarta aeroportului Salcea”


Intră acum și în grupul de

“Mă întristează foarte tare vestea că toate cursele aeriene externe de pe aeroportul Salcea au fost sistate temporar”, a declarat deputatul PD-L de Suceava, Ioan Bălan, care a arătat că lipsa traficului aerian creează probleme investitorilor străini care fac deja afaceri în Suceava, dar şi celor care intenţionează să vină în judeţ. “Avem la Rădăuţi o companie străină care îşi desfăşoară activitatea acolo şi reclamă faptul că oamenii săi nu pot benefcia de transport aerian spre Viena. Nu vă ascund faptul că zilele acestea avem cereri de la nişte investitori care vor să facă un parc industrial la Suceava ce ar crea un număr foarte mare de locuri de muncă. Ne propunem ca administraţie judeţeană să-i sprijinim cât putem pe aceşti investitori dar trebuie să le asigurăm transport cargo aerian”, a spus deputatul PD-L de Suceava.

Potrivit lui Bălan, administraţia judeţeană are în lucru un program de revigorare a activităţii aerportului care va fi făcut public în perioada imediat următoare. “Este un obiectiv pe care l-am susţinut şi în campania electorală şi mă preocupă în mod special soarta lui. Ştiam că de coordonarea aeroportului se ocupă domnul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilie Vasile şi ştiu că sunt în derulare anumite măsuri care presupun dezvoltarea şi modernizarea lui. Toate lucrurile acestea sunt bune, dar dacă nu sunt dublate de măsuri pentru extinderea traficului aerian, nu am făcut nimic. E ca şi cum ne-am construi o casă de vacanţă undeva unde accesul e greoi şi am merge din an în Paşti să petrecem o zi acolo”, a declarat parlamentarul democrat-liberal.

Bălan a mai precizat că autorităţile judeţene vor purta discuţii cu privire la viitorul aeroportului de la Salcea şi cu reprezentanţii regiunii ucrainene Cernăuţi care se vor afla la finele acestei săptămâni la Suceava şi care sunt interesaţi de dezvoltarea lui, mai ales în privinţa transportului cargo. Potrivit deputatului PDL, s-a încercat concesionarea activităţii aeroportului însă fără succes întrucât nici un dezvoltator nu s-a arătat interesat de acest lucru. “S-a hotărât la nivel naţional crearea câtorva aeroporturi regionale. Ştim foarte bine că aeroportul regional pentru Moldova este adjudecat de către judeţul Iaşi. Toate fondurile guvernamentale vor pleca acolo. Noi dacă acum nu reuşim cu judeţele învecinate să susţinem într-un fel sau altul aeroportul Suceava, vom avea o mare problemă. Ne propunem ca această poartă aeriană a judeţului să fie prioritară pentru noi în perioada următoare”, a conchis Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de