25 de primari PSD sustin ca au fost depunctati la proiectele prin PNDR pe masura 3.2.2. (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava va prezenta Comisiei de petiţii din Parlamentul European, comisarului european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, Comisiei de cercetare a abuzurilor din Camera Deputaţilor şi Avocatului Poporului situaţia înregistrată în judeţul Suceava privind jurizarea incorectă a proiectelor prin măsura 3.2.2 – “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat duminică că proiectele depuse de 25 de primari PSD din judeţul Suceava pentru modernizări de drumuri comunale, aducţiuni de apă şi canal, sau aşezăminte social-culturale au fost jurizate incorect, aceştia fiind depunctaţi fără motiv. El a arătat că primarii respectivi vor contesta jurizarea APDRP pentru că doresc să fie respectate criteriile de departajare stabilite. Potrivit liderului social-democrat, APDRP a transmis primăriilor sucevene notificări cu punctajele primite fără să specifice motivele pentru care proiectele au fost depunctate şi că primarii şi consultanţii pe proiecte nu ştiu de ce au fost scăzute punctajele în condiţiile în care au fost respectate toate criteriile prevăzute.

Nechifor şi-a exprimat surprinderea privind această situaţie, în condiţiile în care ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru, este un profesionist european care a lucrat în cadrul Comisiei Europene. „Îi solicităm ministrului Agriculturii să asigure un climat european şi la ministerul românesc al agriculturii”, a spus preşedintele PSD Suceava.

Din cele 48 de proiecte de finanţare prin măsura 3.2.2 prin PNDR, depuse de primării din judeţul Suceava, doar 16 au primit punctaj pentru a fi admise la finanţare.


Intră acum și în grupul de