Milici: „La ISJ s-au creat adevarate brigazi ale terorii ce ameninta cadrele didactice” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cadrele didactice sucevene sunt supuse unor presiuni fără precedent, susţine purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, consilierul judeţean Ovidiu Milici, care în conferinţa de presă de duminică a acuzat conducerea IŞJ Suceava că „în complicitate” cu directorii de şcoli numiţi pe post de PDL şi cu primarii PDL din judeţ desfăşoară „acţiuni samavolnice” de intimidare a profesorilor care vor să participe la greva de luni.

„La IŞJ s-au creat adevărate brigăzi ale terorii ce ameninţă cadrele didactice şi le spun că dacă au semnat pentru grevă să-şi caute de lucru din toamnă”, a spus Milici.
Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Suceava, o dovadă că întreg Inspectoratul Şcolar Judeţean este implicat în acţiunea de intimidare a cadrelor didactice din judeţ este că la Târgul liceelor organizat vineri la Suceava nu a participat nici un oficial al ISJ, în condiţiile în care este principalul organizator. „Remarcăm brutalitatea cu care profesorii sunt trataţi şi sunt călcaţi pe grumaz de cizma portocalie. Este un grav atentat la democraţie practicat de conducerea ISJ Suceava”, este de părere Ovidiu Milici.

Pe de altă parte, inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Petru Carcalete, vicepreşedinte al PDL Suceava, a declarat că acuzele PSD sunt doar minciuni şi că de fapt lideri ai PSD fac presiuni asupra cadrelor didactice să intre în grevă. „Spun minciuni. Presiunile sunt din partea lor asupra profesorilor să facă grevă”, a spus Carcalete. El a arătat că deputatul PSD Ioan Stan s-a transformat într-un fel de lider de sindicat în zona Fălticeni şi organizează de acolo mişcarea grevistă.


Intră acum și în grupul de