Dacian Cioloș despre guvernare: Am cam patinat cu reformele. Ne-am angajat la mai multe lucruri pentru primul an de guvernare și destul de puține s-au întâmplat


Intră acum și în grupul de

Co președintele USR PLUS Dacian Cioloș a declarat, vineri, pentru News Bucovina că în ceea ce privește guvernarea s-a cam patinat în ceea ce privește reformele asumate în primul an.

„Am cam patinat cu reformele. Ne-am angajat la mai multe lucruri pentru primul an de guvernare și destul de puține s-au întâmplat. Apetitul pentru reforme în coaliție la partenerii noștri de guvernare este destul de redus. Noi am cerut să mergem mai departe și cu eliminarea pensiilor speciale și cu reforma sistemului de pensii. Din păcate, colegii noștri au vrut să amânăm discuția asta”, a spus liderul USR PLUS.

El a menționat că formațiunea sa a propus încă din primăvară să se treacă la un proces de depolitizare a administrației publice, să fie organizate concursuri și nu doar pentru directori în școli, ci și pentru toate posturile de directori în instituții deconcentrate și în ministere, dar că și lucrurile acestea trenează pentru că partenerii de guvernare sunt mai puțin deschiși la asta.

Dacian Cioloș a mai arătat că nici reforma în Justiție nu este susținută de partenerii.

Dacian CIOLOȘ – dialog sincer pentru Analiza de Seară

Dacian CIOLOȘ – dialog sincer pentru Analiza de Seară

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 13 august 2021

”Să nu mai vorbesc de reforma în Justiție, de Secția Specială. Eu văd că președintele încearcă să-l tragă de urechi pe Stelian Ion care este singurul care a propus deja mai multe alternative care, până acum, au tot fost refuzate de partenerii de guvernare, mai ales de UDMR”, a declarat Cioloș.

El a adăugat că deși și USR PLUS se pregătește să organizeze congres, acestea nu au frânat guvernarea.

„În USR PLUS alegerile noastre nu au frânat deloc guvernarea și nu au pus deloc în umbră guvernarea. Noi, ca partid, am fost întotdeauna aliniați cu obiectivele noastre de la guvernare indiferent de discuțiile noastre interne”, a spus Cioloș.

El a arătat că după ce trec alegerile se va trece și la guvernare.

„După ce trec aceste alegeri interne să ne apucăm să trecem și la treabă și să ne interesăm și de guvern și de deciziile de acolo. Sunt convins că oamenii așteaptă de la noi reformele promise în campanie”, a spus Cioloș.


Intră acum și în grupul de