Ioan Balan: „Pentru a fi presedinte al PSD Suceava trebuie mai multa intelepciune si mai multa maturitate”


Intră acum și în grupul de

Refuzul consilierilor PSD de a vota în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean repartizarea banilor alocaţi din Fondul de Solidaritate către cele 41 de unităţi administrative-teritoriale afectate de inundaţiile din iulie 2008 „arată dispreţul lor faţă de cetăţenii localităţilor respective”, a apreciat secretarul general al organizaţiei judeţene a PDL, deputatul Ioan Bălan, care a arătat că PSD joacă la dublu.

„Cred că acest comportament este nedemn pentru nişte consilieri care susţin că se află în slujba cetăţenilor pe care-i reprezintă şi îl consider un joc la dublu. Pe de o parte, arată oamenilor că nu sunt de acord cu modul în care au fost repartizate sumele din Fondul European de Solidaritate, iar pe de altă parte informează primarii PSD prin fax semnat de domnul Nechifor că le-au fost repartizate sume de bani”, a declarat parlamentarul democrat-liberal, exemplificând cu primarul din localitatea Mălini, Petru Nistor, care a primit un fax de la organizaţia judeţeană a PSD semnat de liderul acesteia, deputatul Cătălin Nechifor, prin care este anunţat că a primit 100.000 de lei din Fondul European de Solidaritate.

Totodată, deputatul PDL de Suceava consideră că aleşii judeţeni ai PSD au fost prezenţi la şedinţa extraordinară a deliberativului doar pentru a protesta faţă de faptul că au fost ţinuţi în picioare la reuniunea Consiliului Euroregiunii „Prutul de Sus”, care s-a desfăşurat sâmbăta trecută la Centrul Economic Bucovina.

„Mă miră faptul că tânărul preşedinte Cătălin Nechifor a fost de acord cu atitudinea consilierilor PSD de a sta în picioare un minut în semn de protest pentru că nu au fost aşezaţi jos la acţiunea de la Centrul Economic Bucovina. Asta în condiţiile în care s-a participat la o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean în care s-au luat în discuţie lucruri foarte importante cum ar fi repartizarea banilor pentru înlăturarea efectelor calamităţilor. Scopul prezenţei consilierilor PSD la şedinţă a fost de fapt de a protesta pentru că nu li s-au oferit scaune la şedinţa Euroregiunii Prutul de Sus”, a spus Bălan.

Făcând referire la acţiunea de colectare de bani pentru bunăstarea membrilor Guvernului Boc, parlamentarul PDL s-a arătat surprins de modul în care liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, face politică precizând că „am avut aşteptări mult mai mari de la domnia sa”.

„Acţiunile pe care le promovează sunt acţiuni tipice organizaţiilor de tineret de care nu se poate desprinde. Eu cred că pentru a fi preşedinte al PSD Suceava, organizaţie recunoscută ca fiind una puternică, trebuie mai multă înţelepciune şi mai multă maturitate. Acum în momente de criză oamenii au nevoie de soluţii şi ar trebui ca social democraţii suceveni să lase deoparte mascarada aceasta ieftină. Ies cu tot felul de glumiţe de doi bani şi aici mă refer la acţiunea electorală „10 bani” (nr- acţiunea de colectare de bani pentru bunăstarea guvernului). Este timpul să vină cu chestiuni serioase pentru că e uşor acum să critici pe un suport de neajunsuri sociale”, a spus Bălan.

Deputatul democrat-liberal i-a promis colegului său de Cameră, Cătălin Nechifor că dacă vine cu o idee în sprijinul oamenilor îl va ajuta să o promoveze pentru a putea fi pusă în practică.


Intră acum și în grupul de