Olarean a fost dat jos din functia de presedinte al PDL


Intră acum și în grupul de

Noul preşedinte al Organizaţiei municipale a PDL Rădăuţi este Petru Carcalete, care a fost ales joi seara cu o majoritate covârşitoare, el reuşind să adune 129 din cele 135 de voturi valabil exprimate. El îl înlocuieşte în funcţie pe actualul primar Aurel Olărean, fost deputat de Suceava, care a reuşit, prin felul său de a se comporta cu cei din primăria Rădăuţi şi cu colegii din partid, să fie „mazilit” pe centura politicii locale.

Membrii PDL Rădăuţi au avut o misiune oarecum uşoară în sensul că au avut de spus DA sau NU pentru dl Carcalete, acesta fiind de alfel singurul candidat la funcţia de preşedinte. La puţine minute după câştigarea alegerilor, Petru Carcalete a declarat că are ca principală ţintă „ridicarea imaginii PDL în municipiul Rădăuţi, imagine care era în cădere liberă”. Carcalete a mai spus că îşi doreşte ca împreună cu aleşii locali ai PDL din oraş „să facem ceva pentru rădăuţeni”. Noul preşedinte a mai anunţat că va candida în 2012 la funcţia de primar al oraşului şi că este convins că va avea şi sorţi de izbândă.

De remarcat ar fi faptul că fostul preşedinte, actulul primar în funcţie, Aurel Olărean, nici măcar nu a catadicsit să se prezinte la şedinţă pentru a le mulţumi colegilor pentru munca depusă până acum şi a le face cunoscut raportul de activitate pentru perioada de la care a fost numit preşedinte interimar. De altfel, modul de lucru a lui Olărean în ce priveşte colegii de partid este arhicunoscut şi i-a determinat pe şefii săi de la judeţ să ia atitudine în numeroase rânduri, ultima decizie mai importantă fiind cea de a-l pune pe Vasile Ilie drept responsabil de zonă în locul său.

Petru Carcalete va avea pe viitor în Aurel Olărean unul dintre cei mai vehemenţi adversari politici şi este foarte posibil ca primarul să deschidă un front de luptă chiar cu consilierii PDL din oraş.


Intră acum și în grupul de